fbpx

FRISS HÍREK

A ‘86-os mexikói futballkatasztrófa két elszenvedője beszél Kecskeméten a szovjetek elleni 0:6-ról

- Advertisement -

1986. június 2. az egyik legsötétebb napja a magyar futballtörténelemnek, a válogatottat a mexikói világbajnokságon, Irapuatoban – ki ne tudná – hat góllal alázták meg a szovjetek. A csapat kapusa, Disztl Péter, a csereként beálló, öngólt vétő középpályás, Dajka László, valamint a vébéről nemrég könyvet író Bodnár Zalán sportújságíró lesz a vendég szeptember 21-én, csütörtökön a Hírös Agórában.

Hogy mi történt a pár hónappal korábban még a brazilokat 3:0-ra legyőző magyar válogatottal azon az elátkozott hétfő napon, sokan találgatták, cikkek ezrei mellett több könyv is született róla. Jelen sorok íróját szerencsére akkor még jobban érdekelték a matchbox-ok és a legózás, mint a foci, így nem kellett elszenvednie a borzalmas látványt, ahogy a szovjetek átgázoltak a mieinken, akik – így utólag visszanézve az összefoglalót – szinte csak kóvályogtak a pályán. És bármilyen szörnyű emlék is az irapuatoi katasztrófa, egy biztos: akkor legalább kint voltunk a világbajnokságon. Azóta – 37 éve már – nem sikerült a kvalifikáció.

A mazochistáknak:

Most a mérkőzés két szereplője Kecskemétre látogat. Hoffer Zoltán meghívására Disztl Péter és Dajka László lesz a vendég szeptember 21-én, csütörtökön 18 órakor a Hírös Agórában. Disztl Péter 37 alkalommal öltötte fel a válogatott mezét, tagja volt az UEFA-kupában a döntőig menetelő Videotonnak, sok csatát megért a kontinens legjobb csapatai ellen – Párizsban, Belgrádban, Manchesterben, Szarajevóban, és Madridból is győztesen távozott. Dajka László 24-szeres válogatottként ötszörös bajnok volt a Budapest Honvéddal, és szintén pályára lépett Irapuatoban.
Ugyancsak ott lesz a beszélgetésen Bodnár Zalán, a Nemzeti Sport újságírója, aki Szerelem és halál Irapuátóban címmel írt nemrég könyvet.

Hasonló cikkünk:  Budapesten megtámadták az ellenzéki aláírásgyűjtőket

„Egy különleges estére hívjuk elsősorban a sport és a foci szeretőket, de nagy örömmel várjuk az érdeklődőket is. A ’80-as évek két kitűnő játékosa beszél a pályafutásuk kezdetétől a világbajnokságig vezető útról. Lesz rövid filmbejátszás egy-egy mérkőzés érdekes pillanatairól, a résztvevők kérdezhetnek a vendégektől és az est végén dedikáltathatják az idén májusban megjelent könyvet” – mondta el a Kecsupnak Hoffer Zoltán, az est házigazdája. Érdeklődni nála lehet a biztos helyfoglalás miatt a 06-30-2393-888-as számon.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...