fbpx
14.4 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Ezentúl nem publikus, hogy mekkora a tanárhiány Magyarországon

- Advertisement -

Az Oktatási Hivatal a jövőben nem fogja bekérni az iskoláktól a betöltetlen álláshelyek számát, így nem csak a nyilvánosság, a szakszervezet sem tudja majd nyomon követni, mekkora a pedagógushiány – írja a 444.hu. Az Oktatási Hivatal szerint viszont ők nem illetékesek a kérdésben, a döntés „jogszabályalkotói hatáskörbe” tartozik.

A közoktatási intézmények statisztikai jelentésében októbertől nem mérik, hogy hány pedagógusi állás van betöltetlenül, és ezt az Oktatási Hivatal honlapján sem jelenítik már meg, tudta meg az RTL Híradó. Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke az rtl.hu-nak azt mondta:

A kormány ezzel a pedagógushiányt akarja eltakarni, és nemlétezővé tenni a problémát.

Totyik arról beszélt, hogy az adatokból már eddig sem lehetett sokat megtudni, például, hogy mennyi a nyugdíj mellett foglalkoztatottak száma, mostantól viszont már a pedagógushiányról szóló adatokat sem. „Illetve annak is hiányként kellene megjelennie, hogy az óraadókkal, hogy próbálnak játszani, illetve, hogy a túlmunkákkal hogyan próbálják eltakarni a problémát”.

Hasonló cikkünk:  Júniusban indul az otthonfelújítási program, alapanyag van elég, szakember már kevésbé

A teljes cikk ITT olvasható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...