fbpx
14.4 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Ki záratja be a magyar postákat?

- Advertisement -
A nyugat.hu oknyomozó írásban tárja fel, hogy az állam vagy az önkormányzat felelőssége, hogy van-e posta a településen? És kit kell hibáztatni, ha nincs posta?
A végkövetkeztetés senkit nem fog meglepni: az állam (kormány) „az önkormányzatokat akarják felelőssé tenni a posták hiányáért.”

Kecskemét esetében ez nem sokat segít, hiszen itt kormánypárti önkormányzat van, ezért itt inkább a visszaadást próbálják úgy kommunikálni, hogy szükség esetén az ellenzék által képviselt körzetben nem a helyi képviselő, hanem maga a polgármester jelenti be a döntést.

A nyugat.hu cikke szerint a kormányzati alapelv az, hogy „Legyen az önkormányzat felelős a bezárt postákért!”

Magyarországon a száz százalékban állami tulajdonban lévő Magyar Posta Zrt. működteti a postákat és látja el a postai szolgáltatásokat. Az internetes levél- és üzenetküldő alkalmazások, az okostelefonok és a piaci alapon működő futár- és csomagküldő szolgáltatások elterjedésével a posta forgalma jelentősen visszaesett.
Emellett információik szerint tudatosan adták le és fogták vissza szolgáltatásaikat, hogy azok politikai érdekeket kiszolgáló magánkezekbe kerüljenek. Ilyen például a szórólap-terjesztés, erről később bővebben.
Több hullámban zárták be a postákat

A Magyar Posta decemberben bejelentette, hogy január 1-vel újranyithatnak azok a posták, ahol az önkormányzat vállalja, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizet. Az országban az ősszel bezárt 2366 postából 45 nyitott ki , Vas megyében egy sem.

Hasonló cikkünk:  A szegedi egyházi sportközpont a megengedettnél jóval melegebb termálvizet enged vissza a szabadba

Részletes elemezés és klasszikus oknyomozás a nyugat.hu cikkében.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...