fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Lázár János minisztériuma szerint nincsenek bezárt vasútvonalak

- Advertisement -

Hatvan nap után sikerült a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztériumnak válaszolnia az atlatszo.hu közadatigénylésére, amiben az augusztus elsejével bezárt vasúti mellékvonalakról érdeklődtek.

Az rejtély, hogy mi tartott 2 hónapig, de annyi legalább kiderült, szerintük eleve rosszul a felvetés: nincs vonalbezárás. Erre hivatkozva nem adtak ki semmilyen döntés-előkészítő vagy utasforgalmi adatot.

– A minisztériumnak megfelelő adatai vannak arról, hányan vesznek igénybe egy hasonló szárnyvonalat, és hogy a pótlás miként teljesíthető” – ezt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta hat nappal az augusztusi vasúti szárnyvonalbezárások kapcsán a Kormányinfón.

A vonalbezárásokat elrendelő, Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztériumot (ÉKM) közadatigénylést küldtek, melyben kérték azokat az adatokat, döntés-előkészítő dokumentumokat, hatástanulmányt, döntést megalapozó költségszámítást, melyek a 10 szárnyvonal bezárása előtt készültek. Emellett kikérték az ÉKM-től az érintett vonalak utasforgalmi adatait is 2022 januárjától havi bontásban.

Hasonló cikkünk:  Lázár ingyenessé tenné a 14 éven aluliaknak a tömegközlekedést

Két hónappal az adatigénylés beadása és egy NAIH-panasz után megérkezett a válasz.

A Lázár János vezette minisztérium újmagyarra lefordította a bezárást, vagyis közölte, hogy nincs is bezárás.

Szó szerint idézzük a választ: – Tisztelettel tájékoztatom, hogy az igényében megjelölt 10 vasúti szárnyvonal nem került »bezárásra«, ennek megfelelően »bezárásra« vonatkozóan nincsenek adatok, döntés-előkészítő dokumentumok, hatástanulmány, döntés megalapozó költségszámítás.

A cikk folytatása ITT olvasható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...