fbpx

FRISS HÍREK

Pénzbüntetésre ítélték a KTE-Paks meccs után ittasan beugró szurkolót

- Advertisement -

Gyorsított eljárásban állítja bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a 21 éves férfit, aki egy héttel ezelőtt ittasan beugrott a pályára az 1-1-es döntetlennel végződő Kecskeméti TE- Paks NB I-es labdarúgó meccs lefújása után – írja a 24.hu.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy a vádlott beismerte és nagyon megbánta a tettét a kihallgatása során.

A vádirat szerint az ittas lakiteleki férfi nem a kijárat felé indult meccs lefújása után, hanem felült a lelátót pályától elválasztó kordonra, majd egy hirtelen ugrással bejutott a nézőtértől elzárt pályára, és a vendégszurkolók felé rohant. Sokáig azonban nem jutott, mert az egyik biztonsági őr feltartotta és kivezette.

A vádhatóság szerint a sportrendezvényeken elkövetett rendbontások következményei a tömeges részvétel miatt kevésbé kiszámíthatók, ezért nagy kockázatot jelentenek az élet, a testi épség megóvása és a vagyonbiztonság szempontjából egyaránt. De nem hagyható figyelmen kívül a rendbontó magatartás provokatív hatása sem.

Hasonló cikkünk:  Elhunyt Nagy Zsolt, a KTE futballcsapatának korábbi ikonikus kapusa

A Büntető Törvénykönyv nemcsak a nézőktől elzárt területre történő jogosulatlan belépést, hanem a sportrendezvény megtartását, illetve mások testi épségét veszélyeztető tárgy ilyen területre történő bedobását is bünteti.

Az ügyészség pénzbüntetést kért a férfira azzal, hogy tiltsák el az MLSZ által szervezett sportrendezvényeken való részvételtől. A férfit közben nem jogerősen 300 ezer forintra büntették, és egy évre kitiltották az MLSZ által szervezett mérkőzésekről.

Az eset az ügyészség videóján látható:

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...