fbpx
2.9 C
Kecskemét
2023. december 2., szombat

FRISS HÍREK

Pénzbüntetésre ítélték a KTE-Paks meccs után ittasan beugró szurkolót

- Advertisement -

Gyorsított eljárásban állítja bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a 21 éves férfit, aki egy héttel ezelőtt ittasan beugrott a pályára az 1-1-es döntetlennel végződő Kecskeméti TE- Paks NB I-es labdarúgó meccs lefújása után – írja a 24.hu.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy a vádlott beismerte és nagyon megbánta a tettét a kihallgatása során.

A vádirat szerint az ittas lakiteleki férfi nem a kijárat felé indult meccs lefújása után, hanem felült a lelátót pályától elválasztó kordonra, majd egy hirtelen ugrással bejutott a nézőtértől elzárt pályára, és a vendégszurkolók felé rohant. Sokáig azonban nem jutott, mert az egyik biztonsági őr feltartotta és kivezette.

A vádhatóság szerint a sportrendezvényeken elkövetett rendbontások következményei a tömeges részvétel miatt kevésbé kiszámíthatók, ezért nagy kockázatot jelentenek az élet, a testi épség megóvása és a vagyonbiztonság szempontjából egyaránt. De nem hagyható figyelmen kívül a rendbontó magatartás provokatív hatása sem.

Hasonló cikkünk:  A tudomány, a színház és a sport kategóriák vitték haza idén a Primát!

A Büntető Törvénykönyv nemcsak a nézőktől elzárt területre történő jogosulatlan belépést, hanem a sportrendezvény megtartását, illetve mások testi épségét veszélyeztető tárgy ilyen területre történő bedobását is bünteti.

Az ügyészség pénzbüntetést kért a férfira azzal, hogy tiltsák el az MLSZ által szervezett sportrendezvényeken való részvételtől. A férfit közben nem jogerősen 300 ezer forintra büntették, és egy évre kitiltották az MLSZ által szervezett mérkőzésekről.

Az eset az ügyészség videóján látható:

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...