fbpx
1.6 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Robert Fico komoly erőket rendel a magyar határhoz

- Advertisement -

Komoly erőket irányítanak a magyar határhoz – jelentette be Robert Fico szlovák kormányfő és Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter. Egyre nagyobb veszélynek tekintik a Gázai övezetben kialakult helyzetet, az illegális migráció miatt pedig összehívják az ország biztonsági tanácsának rendkívüli ülését.

Fico hangsúlyozta, hogy „az embereknek nyugodtabb körülmények között, és nagyobb biztonságban kell élniük”. Hozzátette, hogy „amíg nem lehet ellenőrzés alá vonni az illegális migrációt, előfordulhat, hogy veszélyes elemek érkeznek hozzánk, akik terrorszervezetekkel állnak kapcsolatban”.

A belügyi tárca egyik fő célkitűzése a migráció kezelése, ezért a védelmi tárcával közösen „viszonylag komoly erőket” irányít a Magyarországgal közös zöldhatárra. Cél a teljes zöldhatár megvédése, ennek elérésére az állomány jelentős részét és a megfelelő technikai eszközöket is biztosítja a belügyminisztérium – mondta Šutaj Eštok. Kiemelte, hogy rendkívül feszült a helyzet a világban, és erős illegális migrációs hullámmal kell számolni, ezért is hívatja össze az ország biztonsági tanácsát.

Hasonló cikkünk:  Olaszország nem kér többet a kínai együttműködésből

Mivel Szlovákiába a korábbinál több migráns érkezett az utóbbi időben, október elején visszaállították a határellenőrzést a magyar határon.

via Új Szó

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...