fbpx

FRISS HÍREK

Robert Fico komoly erőket rendel a magyar határhoz

- Advertisement -

Komoly erőket irányítanak a magyar határhoz – jelentette be Robert Fico szlovák kormányfő és Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter. Egyre nagyobb veszélynek tekintik a Gázai övezetben kialakult helyzetet, az illegális migráció miatt pedig összehívják az ország biztonsági tanácsának rendkívüli ülését.

Fico hangsúlyozta, hogy „az embereknek nyugodtabb körülmények között, és nagyobb biztonságban kell élniük”. Hozzátette, hogy „amíg nem lehet ellenőrzés alá vonni az illegális migrációt, előfordulhat, hogy veszélyes elemek érkeznek hozzánk, akik terrorszervezetekkel állnak kapcsolatban”.

A belügyi tárca egyik fő célkitűzése a migráció kezelése, ezért a védelmi tárcával közösen „viszonylag komoly erőket” irányít a Magyarországgal közös zöldhatárra. Cél a teljes zöldhatár megvédése, ennek elérésére az állomány jelentős részét és a megfelelő technikai eszközöket is biztosítja a belügyminisztérium – mondta Šutaj Eštok. Kiemelte, hogy rendkívül feszült a helyzet a világban, és erős illegális migrációs hullámmal kell számolni, ezért is hívatja össze az ország biztonsági tanácsát.

Hasonló cikkünk:  Már Nagy István agrárminiszter is Csádra fordította tekintetét

Mivel Szlovákiába a korábbinál több migráns érkezett az utóbbi időben, október elején visszaállították a határellenőrzést a magyar határon.

via Új Szó

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...