fbpx
2.2 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Tényleg felborult a természet rendje: mindjárt november és virágzik a vadkörte

- Advertisement -

Mintha tavasz lenne: a vadkörtefa virágzásnak indult, és méhecske száll körülötte. Apró szépséghiba, hogy ugye október végét írjuk.

Úgy látszik, a mostani meleg őszi időjárás megtette a hatását a természetre. Nemrég írtunk arról, hogy Hetényegyházán virágzik az aranycserje (amit sokan aranyesőnek hívnak), a napokban pedig a Boldogasszony téren láttunk virágzó vackort, sőt még méhecskét is (miközben a fa levelei már jórészt lehullottak vagy barnulnak). Mivel áprilisra írják a vadkörte virágba borulását, ez ugyan szép, de valószínűleg nem normális jelenség. 2-3 centiméter átmérőjű termése szeptemberben érik. 

Ezt a fát egyébként 2019 novemberében ültette a 10 millió fa kecskeméti csoportja, amelyből aztán létrejött a Zöld Küldetés Egyesület.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...