fbpx

FRISS HÍREK

Tényleg felborult a természet rendje: mindjárt november és virágzik a vadkörte

- Advertisement -

Mintha tavasz lenne: a vadkörtefa virágzásnak indult, és méhecske száll körülötte. Apró szépséghiba, hogy ugye október végét írjuk.

Úgy látszik, a mostani meleg őszi időjárás megtette a hatását a természetre. Nemrég írtunk arról, hogy Hetényegyházán virágzik az aranycserje (amit sokan aranyesőnek hívnak), a napokban pedig a Boldogasszony téren láttunk virágzó vackort, sőt még méhecskét is (miközben a fa levelei már jórészt lehullottak vagy barnulnak). Mivel áprilisra írják a vadkörte virágba borulását, ez ugyan szép, de valószínűleg nem normális jelenség. 2-3 centiméter átmérőjű termése szeptemberben érik. 

Ezt a fát egyébként 2019 novemberében ültette a 10 millió fa kecskeméti csoportja, amelyből aztán létrejött a Zöld Küldetés Egyesület.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...