fbpx
9.9 C
Kecskemét
2024. február 24., szombat

FRISS HÍREK

A kecskeméti Kovács Marianna háromszoros Kick-box világbajnok

- Advertisement -

Kiemelkedően magas sportteljesítményt mutatott be a kecskeméti Kovács Marianna, aki mindhárom szakágban, ahol elindult a portugáliai Albufeirában zajló kick-box világbajnokságon, a dobogó tetejére állhatott fel. Gratulálunk!

A Kondorosi Kick-Box Egyesület sportolója nagy esélyekkel érkezett Portugáliába, aki mind a három tatamis szabályrendszerre felkészült. Edzője, Litauszki László úgy nyilatkozott: tudták, hogy Kovács Marianna felkészült a versenyre, de arra, hogy mind a három címet begyűjti, nem gondoltak. Hat győztes mérkőzéséből hármat, és köztük a kick-light döntőjét technikai K.O.-val nyerte meg.

A hétfőtől szombatig tartó világversenyen rekordlétszámot jelentő 70 nemzet csaknem 1400 kick-boxosa lépett tatamira és szállt ringbe. A vb-n a felnőttek mezőnyében pénteken öt magyar versenyző döntőzött, és közülük hárman is megnyerték fináléjukat. A pointfighting szabályrendszerben Cselovszki Patrik (57 kg), illetve a korábbi világbajnok, és az idei Európa Játékokon sporttörténelmi aranyat nyert Bálint Martin (74 kg) ráadásul egyaránt technikai KO-val múlta felül venezuelai, illetve olasz ellenfelét. A light-contactban Száraz Gergő (63 kg) is diadalmaskodott olasz riválisával szemben, így megvédte világbajnoki címét. A veteránoknál hat magyar aranyérem mellett három második és öt harmadik helyet nyertek el a magyar versenyzők. Közülük is kiemelkedett Kovács Marianna aranyérmeket hozó teljesítménye.

Hasonló cikkünk:  Még javában tart a tél, de már kevesebb helyen korcsolyázhatunk Kecskeméten

(kick-box.hu; Kondorosi Kick-Box Egyesület)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...