fbpx

FRISS HÍREK

A kecskeméti Kovács Marianna háromszoros Kick-box világbajnok

- Advertisement -

Kiemelkedően magas sportteljesítményt mutatott be a kecskeméti Kovács Marianna, aki mindhárom szakágban, ahol elindult a portugáliai Albufeirában zajló kick-box világbajnokságon, a dobogó tetejére állhatott fel. Gratulálunk!

A Kondorosi Kick-Box Egyesület sportolója nagy esélyekkel érkezett Portugáliába, aki mind a három tatamis szabályrendszerre felkészült. Edzője, Litauszki László úgy nyilatkozott: tudták, hogy Kovács Marianna felkészült a versenyre, de arra, hogy mind a három címet begyűjti, nem gondoltak. Hat győztes mérkőzéséből hármat, és köztük a kick-light döntőjét technikai K.O.-val nyerte meg.

A hétfőtől szombatig tartó világversenyen rekordlétszámot jelentő 70 nemzet csaknem 1400 kick-boxosa lépett tatamira és szállt ringbe. A vb-n a felnőttek mezőnyében pénteken öt magyar versenyző döntőzött, és közülük hárman is megnyerték fináléjukat. A pointfighting szabályrendszerben Cselovszki Patrik (57 kg), illetve a korábbi világbajnok, és az idei Európa Játékokon sporttörténelmi aranyat nyert Bálint Martin (74 kg) ráadásul egyaránt technikai KO-val múlta felül venezuelai, illetve olasz ellenfelét. A light-contactban Száraz Gergő (63 kg) is diadalmaskodott olasz riválisával szemben, így megvédte világbajnoki címét. A veteránoknál hat magyar aranyérem mellett három második és öt harmadik helyet nyertek el a magyar versenyzők. Közülük is kiemelkedett Kovács Marianna aranyérmeket hozó teljesítménye.

Hasonló cikkünk:  Nyárlőrinc-Lakitelek szomszédvári rangadó lesz vasárnap

(kick-box.hu; Kondorosi Kick-Box Egyesület)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...