fbpx
15.3 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

A kecskeméti Kovács Marianna háromszoros Kick-box világbajnok

- Advertisement -

Kiemelkedően magas sportteljesítményt mutatott be a kecskeméti Kovács Marianna, aki mindhárom szakágban, ahol elindult a portugáliai Albufeirában zajló kick-box világbajnokságon, a dobogó tetejére állhatott fel. Gratulálunk!

A Kondorosi Kick-Box Egyesület sportolója nagy esélyekkel érkezett Portugáliába, aki mind a három tatamis szabályrendszerre felkészült. Edzője, Litauszki László úgy nyilatkozott: tudták, hogy Kovács Marianna felkészült a versenyre, de arra, hogy mind a három címet begyűjti, nem gondoltak. Hat győztes mérkőzéséből hármat, és köztük a kick-light döntőjét technikai K.O.-val nyerte meg.

A hétfőtől szombatig tartó világversenyen rekordlétszámot jelentő 70 nemzet csaknem 1400 kick-boxosa lépett tatamira és szállt ringbe. A vb-n a felnőttek mezőnyében pénteken öt magyar versenyző döntőzött, és közülük hárman is megnyerték fináléjukat. A pointfighting szabályrendszerben Cselovszki Patrik (57 kg), illetve a korábbi világbajnok, és az idei Európa Játékokon sporttörténelmi aranyat nyert Bálint Martin (74 kg) ráadásul egyaránt technikai KO-val múlta felül venezuelai, illetve olasz ellenfelét. A light-contactban Száraz Gergő (63 kg) is diadalmaskodott olasz riválisával szemben, így megvédte világbajnoki címét. A veteránoknál hat magyar aranyérem mellett három második és öt harmadik helyet nyertek el a magyar versenyzők. Közülük is kiemelkedett Kovács Marianna aranyérmeket hozó teljesítménye.

Hasonló cikkünk:  Vajda Zoltán kecskeméti ultrafutó nyerte az idei Ultra Tisza-tó futóversenyt

(kick-box.hu; Kondorosi Kick-Box Egyesület)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...