fbpx
7.8 C
Kecskemét
2024. március 1., péntek

FRISS HÍREK

A parkolódíjat fizető óriáskerék, lassuló vakcinagyár, egy nem nagyinterjú Novák Katalinnal

- Advertisement -

Lapszemle a Budapesten túli, vidéki szabad sajtóból.

Szegeder: Kábítószer-fogyasztás miatt nyomoznak két szegedi rendőr ellen

Kábítószer-fogyasztáson érhettek két rendőrt Szegeden, akik a Szegeder információi szerint egy párt alkottak. Esetükre lakossági bejelentés alapján derült fény, az után vett tőlük vizeletmintát az ilyen ügyekben nyomozóhatóságként is eljáró ügyészség. A 20-as éveiben járó pár tagjai 2–3 éve közrendvédelmi területen dolgoztak járőrként. Rendőrségi forrásunk szerint nem gyakori, hogy rendőröket kapnak kábítószer-fogyasztáson, de ez a konkrét eset nyílt titok volt az állomány körében.

Veszprém Kukac: Nemzeti konzultáción a szuverenitás: Na ne!

A kormány új mumust dobott be a köztudatba, Soros, migráns, Brüsszel mellé nesze nekünk az ország szuverenitása, amit meg kell védeni. Na és a kormány szerint kitől kell megvédeni az ország szuverenitását? Kapaszkodjanak meg, nem mástól, mint a szövetségeseinktől, az Európai Uniótól. Merthogy „mindig lesznek sötét erők, akik ostromolják a szuverenitás védvonalait.” Na, szóval, ezek ellen a „sötét erők” ellen kell most konzultálni a nemzettel, azért hogy Orbán Viktor miniszterelnök, ahogyan ő mondta:„orkánerejű ellenszélben is be tudja kormányozni Magyarország hajóját” a brüsszeli kikötőbe. Oda ahol már jó ideje ott vagyunk! Igaz viszont, mindeddig jól bejött a láthatatlan ellenség a Fidesznek

Nyugat.hu: Amikor parkolódíjat fizet az óriáskerék

Nemrég állították fel a szombathelyi Borostyánkő áruház mellett a már megszokott óriáskereket, ami két hónapig ott is marad. Közben azonban jó sokat parkolóhelyet foglal el, a közelben lakók fel is háborodtak. A Nyugat.hu utánajárt, hogy az óriáskerekes vállalkozó mennyit fizet az önkormányzatnak az elfoglalt parkolóhelyek után. Spoiler, sokat.

KecsUP: Öt ok, amiért ez itt nem egy Novák Katalin nagyinterjú

Novák Katalin köztársasági elnök többnapos látogatáson van Bács-Kiskun megyében. A vidékjáró roadshow csütörtökön és pénteken is folytatódik, ami joggal adhatna hitet az egyszeri újságírónak, hogy végre feltehet pár fontos kérdést az ország első asszonyának. Hogy erre miért nem kerül mégsem sor?

Hasonló cikkünk:  Hiába lesz rendkívüli parlamenti ülés a svéd NATO-csatlakozás témájában, a kormánypártok nem vesznek részt

Borsod24: Egy miskolci lakos megelégelte, hogy mindenki ott parkol, ahol akar

Örök érvényű kérdés a kertes házas övezetben élők körében, hogy hová parkolhatunk az autóval, ha történetesen a saját telkünkön nincs erre alkalmas terület. Esetleg a szomszéd háza előtt, az úttest szélén, vagy éppen a járdán? Egyik sem ideális megoldás és ha van egy mindenre elszánt, önkéntes rendfenntartó szomszéd, könnyen bajba kerülhetünk.

Debreciner: Már 2022-ben vakcinát kellett volna gyártania, de még közel sincs készen

Jön az első köz nélküli közmeghallgatás Debrecenben a Nemzeti Oltóanyaggyár ügyében – írta meg a Debreciner.  Az érintettek személyesen nem, csak írásban tehetnek fel kérdéseket, valamint oszthatják meg észrevételeiket a hatósággal, amely ugyancsak írásban fog válaszolni. A kormány szerint nincs csúszás a beruházással kapcsolatban, pedig korábban Palkovics László miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök is azt közölte, hogy 2022-ben már vakcinákat fognak gyártani a debreceni üzemben.

Szabad Pécs: Budaházy György ifjúsági kultúrtérben építheti a lelkeket Szekszárdon

Közéleti, politikai és társadalmi vita alakult ki Szekszárdon egy november 27-i rendezvénnyel kapcsolatban. A terrorvádak miatt jogerősen elítélt, amnesztiával szabadult Budaházy György lesz ugyanis a következő előadója a Léleképítő című előadássorozatnak. Előbb úgy volt, hogy egy gimnáziumban lesz az előadás, de ezt a tankerület végül nem engedélyezte, a fideszes többségű önkormányzat viszont nem akadályozza meg, hogy a művelődési ház fiatalokat célzó kultúrterében legyen az esemény.

Enyugat.hu: New Yorkban futott maratont a soproni öregdiák

A soproni érettségi után jogi diplomát szerzett, egy évet ügyvédjelöltként dolgozott Sopronban, majd a nagy kaland vette kezdetét Fábián Anna számára. Már második éve Las Vegasban él, nemrég pedig a híres New York-i maratont is teljesítette.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sztrájkbizottság alakult a kecskeméti Mercedes-gyárban

A lassan fél éve folyó bértárgyalások során nem közeledtek eléggé az álláspontok - közölte a Vasas Szakszervezeti Szövetség. Ezért...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...