fbpx

FRISS HÍREK

Az izraeli labdarúgó-válogatott Felcsútra költözik

- Advertisement -

Izrael férfi labdarúgó-válogatottja az 1900 lelkes Felcsútra, Orbán Viktor miniszterelnök szülőháza mellé, a 3500 férőhelyes Pancho Arénába költözik, ahol szerdán Svájc, szombaton pedig Románia ellen játszik EB-selejtezőt.

A döntés túlmutat a sportpolitikán – írja az Euronews tudósítása. Jakov Hadas-Handelsman, Izrael magyarországi nagykövete elmondta, “azért játszunk itt, mert más csapatok nem akarnak Izraelbe jönni, mivel Izrael most sajnos háborúban áll”.

Orbán és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szoros kapcsolata, valamint Orbán futball iránti elkötelezettsége szerepet játszott abban, hogy Felcsútra esett a választás – ismerte el Hadas-Handelsman.

“Sok elemmel, aspektussal kell foglalkozni a kérdéssel kapcsolatban, kiemelten a biztonsággal. És mindenekelőtt az izraeli sportnak jó tapasztalatai vannak Magyarországgal, mivel kiváló létesítményekkel rendelkezik, és profi módon bonyolítja le az ilyen rendezvényeket.”

Az „illiberális” kormányzáshoz és a populista politikához hasonlóan viszonyul Orbán és Netanjahu, akik régóta szövetségesek – írja az AP hírügynökség. A közelmúltban a magyar kormány betiltotta a Gázai övezetben végrehajtott izraeli bombázások nyomán éledő palesztinbarát tüntetéseket. Október végén pedig Magyarország egyike volt annak a négy európai országnak, amelyik a gázai humanitárius tűzszünetről szóló ENSZ-határozat ellen szavazott.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...