fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Az izraeli labdarúgó-válogatott Felcsútra költözik

- Advertisement -

Izrael férfi labdarúgó-válogatottja az 1900 lelkes Felcsútra, Orbán Viktor miniszterelnök szülőháza mellé, a 3500 férőhelyes Pancho Arénába költözik, ahol szerdán Svájc, szombaton pedig Románia ellen játszik EB-selejtezőt.

A döntés túlmutat a sportpolitikán – írja az Euronews tudósítása. Jakov Hadas-Handelsman, Izrael magyarországi nagykövete elmondta, “azért játszunk itt, mert más csapatok nem akarnak Izraelbe jönni, mivel Izrael most sajnos háborúban áll”.

Orbán és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szoros kapcsolata, valamint Orbán futball iránti elkötelezettsége szerepet játszott abban, hogy Felcsútra esett a választás – ismerte el Hadas-Handelsman.

“Sok elemmel, aspektussal kell foglalkozni a kérdéssel kapcsolatban, kiemelten a biztonsággal. És mindenekelőtt az izraeli sportnak jó tapasztalatai vannak Magyarországgal, mivel kiváló létesítményekkel rendelkezik, és profi módon bonyolítja le az ilyen rendezvényeket.”

Az „illiberális” kormányzáshoz és a populista politikához hasonlóan viszonyul Orbán és Netanjahu, akik régóta szövetségesek – írja az AP hírügynökség. A közelmúltban a magyar kormány betiltotta a Gázai övezetben végrehajtott izraeli bombázások nyomán éledő palesztinbarát tüntetéseket. Október végén pedig Magyarország egyike volt annak a négy európai országnak, amelyik a gázai humanitárius tűzszünetről szóló ENSZ-határozat ellen szavazott.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...