fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Bocsánatot kért Rajnai Attila valótlanságok állítása miatt Király Józseftől

- Advertisement -

Két nappal a rágalmazási perének következő tárgyalása előtt, nyilvánosan bocsánatot kért Rajnai Attila Király Józseftől, akiről korábban valótlanságokat írt le az általa működtetett Hírösvényben.

Rajnai Attila újságjának Facebook oldalán és a lap weboldalán is azt írja, hogy a 2022. június 14-én megjelent cikkében (címe: Bíróságon felel a hanyag kivitelezés miatt Király József) valótlanul állította, hogy

„a bíróságon a hanyag kivitelezésért Király József felel, a valóságban a Free Line Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. alperessel szemben van folyamatban polgári peres eljárás
hibás teljesítés miatt;
– „a hibákat két „egybevágó” igazságügyi szakértői vélemény támasztja alá.”
– a bíróság által megjelölt határidőben a Free Line Kft. nem küldte meg érdemi észrevételeit.”
A fentiek miatt bocsánatot kérek Király Józseftől.
Rajnai Attila főszerkesztő és mint a kiadó Kreatív Press Kft. ügyvezetője – zárul a levél.

Facebook/Hírösvény

A cikk negatív környezetbe helyezte Királyt

Rajnai Attila a cikket egy családra hivatkozva írta meg, akik az elmondásuk alapján egy olyan lakást vásároltak meg, amely Király József cége, a Free Line Kft. kivitelezésében épült fel. Az építés kapcsán azonban hibákra lettek figyelmesek, amelyeket szerettek volna garanciálisan javíttatni. A lap szerint néhány hibát elismert ugyan Király József, de volt, amit nem, ezért a család egy szakértővel mérette fel az ingatlan állapotát. Majd mivel előremozdulás nem történt a Hírösvény szerint, egy olyan szakértői felmérést is készíttettek, amely már egy esetleges bírósági perben is használható lesz. Így lett végül két vélemény is. A család végül bírósághoz fordult, de ez már másik történet.
Ami miatt a bocsánatkérés történt, az az, hogy a cikk olyan képet igyekezett festeni Király Józsefről -valótlan állításokat megfogalmazva-, hogy nem ismeri el a hibákat, húzza az időt, meggondolta magát és így jelentős bosszúságot okoz a családnak. Hogy ezt a képet erősítse Rajnai Attila, Király Józsefről mint politikusról és közéleti szereplőről is írt néhány nem túl hízelgő bekezdést.

A valótlan állítások miatt Király korábban sajtópert nyert a Hírösvény és a Hírös.hu ellen is

Korábban a cikk miatt jogerősen nyert sajtópert Király József a Hírösvény ellen valótlan állítások miatt (lényegében ugyanezekről van szó, mint amelyek a mostani cikkben is szerepeltek fentebb), az önkormányzati Hírös.hu ellen pedig valótlanságok híresztelése miatt. Ugyanis az önkormányzati hírforrás egy az egyben lehozta Rajnai Attila hírösvényes cikkét. A jogerős ítélet alapján akkor mindkét lap lehozta a helyreigazítást. De Király József úgy döntött, hogy rágalmazás miatt is vádat emel a lapok ellen, mint magánvádló, és ezért indult el a büntetőügy a Hírösvény és a Hírös.hu ellen.
A Hírösvény esetében holnap lett volna a per újabb tárgyalása, de mivel Rajnai Attila megjelentette a bocsánatkérést, így Király József ejti a vádat, ezért a tárgyalás elmarad – tudtuk meg.
Nekem nem az volt mindenképpen a célom, hogy Rajnai Attilát elítéljék, hanem azt szerettem volna elérni, hogy kérjen tőlem nyilvánosan bocsánatot a valótlanságok miatt, és ezt megtette –  nyilatkozta a KecsUP-nak Király József.
A Hirös.hu esetében folytatódik a büntetőügy. Király József ügyvédje, Litresits András lapunknak elmondta, hogy ott azért lassult be a folyamat, mert nem tudni, ki jelentette meg a portálon Rajnai cikkét, mivel a nyomozás nem hozott eredményt. Az ügyvéd a KecsUP-nak elmondta, hogy az önkormányzati portál csatolt a perhez egy szerződést, amelyet Rajnai Attila médiacégével kötöttek, de ez önmagában nem mutat rá arra, hogy a Hirös.hu oldalon ki hozta nyilvánosságra azt a cikket, amely a per tárgya, és amely valótlanságokat tartalmaz. Ebben az ügyben november végére tűztek ki tárgyalást.
Itt olvashatja el korábbi cikkünket arról, hogy a Hírösvény és a Hirös.hu is elbukta a sajtópert, amelyet Király József indított ellenük. Ebben az is benne van, hogy melyek voltak a politikai, közéleti szálak, amelyekkel Rajnai Attila megpróbálta lejáratni Király Józsefet.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...