fbpx
3 C
Kecskemét
2023. december 2., szombat

FRISS HÍREK

Este 10 után már csak felnőtt háziorvoshoz vihetjük a gyereket Kecskeméten

- Advertisement -

November 1-től megváltozott a gyermek háziorvosi ügyelet Kecskeméten. A helyi gyermek háziorvosok szerint a megnövekedett ellátási terület fokozott várakozási idővel jár, ami nagyobb türelmet igényel a szülő-orvos kapcsolatban, továbbá fokozott hangsúly lesz a szülők otthoni tünetkezelési felelősségén.

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Facebook oldalán közzétett tájékoztatás szerint 2023. november 1-től megyénk is csatlakozik az Országos Mentőszolgálat által szervezett és működtetett egységes alapellátási ügyeleti rendszerhez.

Az egységes alapellátási ügyeleti rendszer telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is egységesen: 1830. Az Országos Mentőszolgálat által működtetett ügyeleti helyiségek Kecskeméten, Kalocsán és Kiskunfélegyházán is a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház épületén belülre kerültek.

Az Országos Mentőszolgálat által működtetett felnőtt ügyelet helye változatlanul a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén (6000 Kecskemét, Nyír út 38.), a Diagnosztika épület 1. emeletén a Baleseti Sebészeti Ambulancia várója mellett található.

Az Országos Mentőszolgálat által működtetett gyermek ügyelet pedig új helyet kapott a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti székhelyén (6000 Kecskemét, Nyíri út 38.) „A” új épület 2. emeletén, a 2232 ügyeleti szobában.

Hasonló cikkünk:  Rögtön indítás után lehalt a Járóbeteg Irányítási Rendszer Kecskeméten

A gyermek háziorvosi ügyelet kapcsán azonban nem csupán a helyszín változott, hanem az ügyeleti idő és eljárás is.

Gyermek háziorvost ezentúl csak hétköznap 16:00 és 22:00 óra között, hétvégén pedig 8:00 és 22:00 óra között érhetünk el. Este tíz után – orvosi ellátás szükségessége esetén – már a felnőtt háziorvosi ügyeletre vihetjük csak a gyereket.

Az egyik kecskeméti gyermek háziorvos részletes magyarázatot tett közzé a szülők számára, hogy segítséget nyújtson nekik az eligazodásban. Dr. Suba Melinda ebben kiemeli, hogy

az ügyeleti ellátás területe jelentősen bővül, ezáltal a várakozási idő is várhatóan megnő. Kiemeli továbbá a szülők ellátási kompetenciáit, hiszen elmondása szerint a szülői tünetkezelés felelőssége még nagyobb hangsúlyt kap mostantól.

Amennyiben otthon nem csillapítható betegségről, rosszullétről van szó, hívni kell a 1830-as telefonszámot, ahol OMSZ diszpécserek segítenek majd eldönteni, hogy mi a további teendő. Szükség esetén a kórházba irányítanak, ahol este 10 után gyermekorvos már ugye nem lesz.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...