fbpx
11.5 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Állványos Mikulás és szentesti szabadulószoba

- Advertisement -

Ahogyan azt a követők már biztosan észrevették, a kecskeméti közösségi oldalakon egyre lelkesebben fejtegetik a helyiek az idei karácsony főtéri terveit. Utána jártunk, hogy mi is a helyzet!?

A kecskeméti karácsonyi forgatag évtizedek óta ikonikus támpontja a Nagytemplom. Nem csoda hát, ha a helyiek nehezményezik, hogy lassan az ünnepre hangolódva, fényfűzérek helyett állványok és a szélben girlandként ringatózó zöld védőháló borítja az épületet. A kecsup.hu felkereste Vörös Mártát, a Főegyházmegyei főépítészt, hogy megtudjuk, várható-e változás az ünnepekre, vagy idén állványokon érkezhet hozzánk a Gong Mikulás?

Az ünnepekre is maradnak a Nagytemplom állványai / Fotó: kecsup.hu

– Folyamatosan zajlanak az egyeztetések a Hirös Agórával, akik hétfőtől telepítik a tér karácsonyi elemeit – fogalmazott a főépítész. – Ugyanakkor biztos, hogy decemberben is dolgozni fogunk, így a templom állványozása, kordonozása marad. Jelenleg a további munkához szükséges faanyagokat juttatjuk be az épületbe, és a Plébánia felől még daruzásra is szükség lesz. A munkálatok azonban a templom életét és programjait nem befolyásolják.

Hasonló cikkünk:  Mégsem indul a kecskeméti polgármesteri címért Hegedűs Gábor

Olvasói fotó

A Nagytemplomnál tehát marad a jelenlegi helyzet, az éjféli misére érkezők bátran invitálhatják vidéki rokonaikat szabadulószobás áhítatra, ugyanakkor olvasói fotó alapján úgy tűnik, hogy idén is kihagyhatatlan elem lesz az Óriáskerék, ahol ha minden jól megy szinte testközelből szurkolhatunk az állványokon érkező Gong Mikulásnak.

Megkezdődött a kecskeméti főtér ünnepre hangolása Fotó: Bíró Zsolt

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...