fbpx

FRISS HÍREK

A Kecskeméti TE válogatott középpályása, Szuhodovszki Soma Debrecenbe igazol

- Advertisement -

A Kecskeméti TE válogatott középpályása, Szuhodovszki Soma a Debreceni VSC-hez igazol, miután a piros-fehérek kecskeméti szempontból klubrekordnak számító összegért megvásárolták a játékjogát. Szuhodovszki Soma NB II.-es és NB I.-es ezüstéremmel távozik Kecskemétről, ahol összesen 90 találkozón 12 gólt és 18 gólpasszt szerzett – számolt be a közönségkedvenc eligazolásáról a kecskemetite.hu.

Hogy mennyi a klubrekordnak számító összeg, amit Szuhodovszkiért a DVSC fizetett, az nem derül ki egyik klub közleményéből sem, csak annyi, hogy „csupán néhány alkalommal adtak az utóbbi években ennél nagyobb átigazolási díjat magyar játékosért a hazai transzfer piacon„. A Transfermarkt adataiból az viszont megbecsülhető, hogy mennyi az értéke Szuhodovszki Somának, aki 2021 nyarán, az NB II.-es idény elején érkezett szabadon igazolható játékosként Győrből a KTE-hez. A nemzetközi szakoldal alapján: Szuhodovszki Soma jelenlegi piaci értéke 500 ezer euró (190 millió forint). 

Szuhodovszki Soma eleinte sérülések miatt kevés lehetőséget kapott, inkább a cserepadról szállt játékba. Az NB II-es tavaszi szezonra azonban alapember lett Kecskeméten, 35 mérkőzésen 5 gólt és 4 gólpasszt tett hozzá a feljutáshoz. Az első osztályban az újoncként szereplő KTE-ben is folytatta remek játékát, 32 meccsen 3 gólig és 9 gólpasszig jutott. A Puskás Akadémia ellen a hónap gólját is megszerezte a ligában.

A 2023/2024-es idényt góllal és gólpasszal kezdte a Riga elleni Ekl-selejtezőn, ami a KTE első nemzetközi sikerét jelentette. A magyar válogatottba kétszer is behívta Marco Rossi szövetségi kapitány idén ősszel, majd a Montenegró elleni Eb-selejtezőn csereként be is mutatkozhatott nemzeti színekben. Ő lett ezzel a KTE történetének harmadik magyar válogatott labdarúgója Tököli Attila és Horváth Krisztofer után. Ebben az idényben 18 tétmeccsen 4 gólt és 2 gólpasszt tett be a közösbe. Szuhodovszki Soma NB II.-es és NB I.-es ezüstéremmel távozik Kecskemétről. 90 találkozón 12 gólt és 18 gólpasszt szerzett lila-fehér színekben.

Hasonló cikkünk:  KSE-per: valaki számára véget ért, másnak folytatódik

– Elmondhatom, hogy eddigi pályafutásom legszebb évei voltak a kecskemétiek. Nagyon sokat köszönhetek a klubvezetésnek és a stábnak, különösen Szabó Istvánnak, a csapattársaknak és természetesen a szurkolóknak is. Rengeteget kaptam a klubtól, csak hálával és jó szívvel gondolhatok vissza a Kecskeméten töltött időszakomra. Életem egyik, ha nem a legnehezebb döntése volt ez, de vannak olyan helyzetek, amikor az embernek meg kell hoznia ezeket. Akármilyen fájdalmas is lehet egy elhatározás adott pillanatban, úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam meg a karrierem építése szempontjából. Bízom benne, hogy Kecskeméten is büszkék lesznek rám, ha elérem a céljaimat. – mondta Szuhodovszki Soma.

Filus Andor, a KTE ügyvezetője pedig úgy nyilatkozott, hogy:

– Az egyik szemünk sír természetesen, hiszen Szuhodovszki Soma játékával és személyiségével is egy fontos tagja volt csapatunknak. Két és fél évig dolgoztunk együtt, fejlődése hűen tükrözi azt a filozófiát, amit klubunk a kezdetektől vall, miszerint szeretnénk értéket teremteni a magyar labdarúgásban. Soma gyakorlatilag a nulláról indult nálunk, közös munkával azonban eljutottunk oda, hogy egy megye I-es tartalékcsapattól érkezve, a másodosztályban fokozatosan alapemberré válva, bemutatkozva az élvonalban, rövid idő alatt eljutott a válogatottságig. Valljuk, hogy aki úgy érzi, eljött a váltás ideje, annak nem álljuk útját, ha az gazdasági szempontból is a klub hosszú távú működését erősíti, ez egy ilyen szituáció volt.

Szuhodovszki Soma és Filus Andor teljes nyilatkozatát elolvashatja a kecskemetite.hu oldalán.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...