fbpx

FRISS HÍREK

A városhoz kerülhet a volt tűzoltólaktanya, legalábbis vagyonkezelésre

- Advertisement -

A Belügyminisztériumban vizsgálják a vagyonkezelői jog átadásának a lehetőségét a volt tűzoltó-laktanyával kapcsolatban – ezt mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Király József ellenzéki képviselő indítványára a múlt heti kecskeméti közgyűlésen.

A múlt heti képviselő-testületi ülésre beadott indítványában a Szövetség politikusa aziránt érdeklődött, mi lesz a sorsa a városközpontban lévő korábbi tűzoltólaktanyának most, hogy nemrég a tűzoltók kiköltöztek és javasolta, hogy a város szerezze meg az államtól, akárcsak a régi tiszti klubot. Leszögezte, ez szükséges ahhoz, hogy a város ne a követője, hanem a kezdeményezője legyen a városközpont fejlesztésének.

A testületi ülésen a polgármester azt mondta Király József felvetésére: ő még az új tűzoltólaktanya átadásakor jelezte a minisztériumnak, majd írásban októberben is, hogy nem lenne jó, ha üresen állna a belvárosi ingatlan és romolna az állapota, és a város szívesen „együttgondolkodna” a tulajdonossal, azaz az állammal a további sorsáról. Szemereyné Pataki Klaudia hozzétette, éppen múlt héten kapott választ a tárcától, és a levél szerint „vizsgálják a vagyonkezelői jog átadásának a lehetőségét”. Más konkrétum nem hangzott el.

Hasonló cikkünk:  Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A volt tiszti klub / Fotó: Hraskó István

A volt helyőrségi klubbal kapcsolatban az derült ki, hogy a város már megkérte önkormányzati tulajdonba, de többször az a válasz érkezett, hogy már nem fér bele az államháztartási törvény által megszabott keretbe, már ami az ingyenesen átadható ingatlanokra vonatkozik. Ezért továbbra is bérli a város, így próbálja legalább az állagát megóvni az épületnek, amely rendszeresen helyt ad rendezvényeknek (mint megírtuk, itt tart programokat több nyugdíjas klub és itt próbálnak a Kecskemét City Balett táncosai és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház zenészei).
Csereingatlanban is gondolkodik a város, a polgármester szavai szerint a TISZK-ben való résztulajdont ajánlották fel, cserébe a volt tiszti klubért, „de kicsit lassan őrölnek a vagyonkezelő malmai”.

Király József a válaszok nyomán visszavonta indítványát, így nem szavaztak róla.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...