fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Orbán a garancia, hogy éjszakába nyúlik az EU-csúcs

- Advertisement -

Küzdelmes ülésre készül az Európai Tanács. A 27 uniós állam- és kormányfő csütörtökön és pénteken többek között Moldova és Ukrajna uniós csatlakozásáról és az EU költségvetésének kiegészítéséről is tárgyal Brüsszelben.

Az EU-csúcs előtti pesszimista hangulatot alapjaiban határozza meg, hogy Orbán Viktor mindkét témakörben vétót lengetett be.

Sorompó Ukrajnának

A kettő közül várhatóan a bővítés kérdéséről lesz nehezebb megegyezni. Az Európai Bizottság még novemberben javasolta a Tanácsnak, hogy engedélyezze a formális csatlakozási tárgyalások megindítását Moldovával és Ukrajnával.

Ez volt az első alkalom az Unió történetében, hogy a Bizottság annak ellenére tett ilyen javaslatot, hogy a csatlakozni kívánó országok nem feleltek meg minden előzetes elvárásnak. Ukrajna a 7 elvárt reformból csak 4-et teljesített, míg Moldova 2 elvárással maradt adós.

Hasonló cikkünk:  Titokban pénzelték Orbánék az egyik legnagyobb európai tévécsatorna megvásárlását

Bár a hiányzó reformok teljesítése jövő márciusig biztosan elhúzódhat, a Bizottság közölte: a technikai munka azonnal elkezdődhet, amint a Tanács megszavazza a javaslatot.

Ehhez azonban egyhangú szavazásra, vagyis mind a 27 vezető voksára szükség van.

A 444.hu teljes cikkét ITT olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...