fbpx

FRISS HÍREK

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint tudomásul kell venni, hogy romlik egyes szolgáltatások hozzáférhetősége

- Advertisement -

Interjút adott a Népszavának Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke és a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója. Az interjúból többek között kiderül, hogy hiába rúgdossa ki a kormány a kórházigazgatókat, attól még nem lesz több pénz és munkaerő. Velkey elmondása szerint hozzá kell ahhoz szokni, hogy nem fogunk úgy hozzáférni az orvosi ellátásokhoz, ahogy korábban.

Velkey az interjúban kitért arra, hogy decemberben egy sor kórházigazgatót váltott le a kormány, ami azért nem volt túl jó döntés, mert pont ebben az időszakban vannak a kórházaknak olyan év végi-év eleji fontos teendői, amelyet megnehezít, ha új a főigazgató, vagy még meg sem találták az útódot.

Azt is kiemelte, hogy ugyan sok helyen azért váltottak igazgatót, mert már nagyon idősek voltak, máshol viszont most sem tudni, mivel érvelték meg a váltást.

Hasonló cikkünk:  Már Nagy István agrárminiszter is Csádra fordította tekintetét

A kórházak egyre magasabb adósságáról azt mondta, hogy a gazdasági válság, az energiaárak és az infláció miatt állt elő ez a helyzet, mert ugyan kompenzálták a kórházakat a megnövekedett energiaköltségek miatt (bár Velkey szerint túl későn), a dologi kiadások rendezése azóta sem történt meg, tehát sokkal többet fizetnek a kórházak gyógyszerért, injekciós tűért vagy ételért.

A teljes cikk ITT olvasható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...