fbpx

FRISS HÍREK

Az államtitkár akar keresztet, a nemzeti park igazgató nem – az utóbbit le is váltották

- Advertisement -

Tavaly augusztusban felgyújtották a Pilisszentiván és Nagykovácsi között elhelyezkedő Nagy-Szénás hegyen található keresztet. Menczer Tamás külügyi államtitkár, a körzet országgyűlési képviselője újra szeretné állítani azt, de több kritika is érte a szándékot. Menczer még keresztényüldözőknek is nevezte a környezetvédőket. Vita alakult ki közte és a Duna-Ipoly Nemzeti Park korábbi igazgatója, Füri András között is.

2024 pedig úgy indult, hogy új vezetője lett a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnak Selmeczi-Kovács Ádám személyében, aki természetvédelmi őrként, illetve tájegységi osztályvezetőként már másfél évtizede dolgozik az Igazgatóság kötelékében – derült ki a Nemzeti Park (DINPI) Facebook bejegyzéséből.

A bejegyzésben nem indokolták a váltást, de a Hvg is megírta, hogy éles vita alakult ki Menczer és Füri között. Az államtitkár szeretné, ha újra felállítanák a Nagy-Szénáson augusztusban felgyújtott keresztet, Füri viszont ezt ellenezte.

Hasonló cikkünk:  Cégkivonat mindössze pár perc alatt? Igen, lehetséges!

„A természet Isten Temploma, melyben vannak Szentély területek” – érvelt korábban Füri a Facebookon. Szerinte ilyen a fokozottan védett hely Kis- és Nagyszénás hegycsoport, ahol elsődleges cél a természet sokféleségének, a teremtett világnak védelme. „Minden más csak ez után következhet!”

Menczer a fentiekre adott válaszbejegyzésében a Nemzeti Park „fura urának” és emellett alkalmatlannak nevezte Füri Andrást. Az majd kiderül, hogy az új igazgató mennyire lesz engedékeny a kereszt felállítását illetően.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...