fbpx
19.4 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Az ingatlanokkal kapcsolatos változások január közepéig jelenthetők be

- Advertisement -

Akiknek az építményükkel vagy adóalanyiságukkal kapcsolatosan adókötelezettséget érintő változás történt 2023-ban, arról 2024. január 15-ig tehetnek bejelentést a kecskeméti önkormányzat felé.

Fontos, hogy önmagában az ingatlan-nyilvántartásban történő változás átvezetése nem elegendő, és nem helyettesíti az adatbejelentést. Akiknél nem történt változás a már bejelentett adatokban, nincs teendőjük – olvasható a város honlapján.

Adókötelezettséget jelentő változásnak felel meg a tulajdon változás és vagyoni értékű jog alapítása vagy megszűnése (például földhasználati jog, haszonélvezeti jog, üdülőhasználati jog). Továbbá új építmény vétele, vagy a régi elbontása, illetve az építmény alapterületének változása.

A változás az E-önkormányzat Portálon keresztül végezhető el legegyszerűbben ügyfélkapus azonosítást követően. A cégek és az egyéni vállalkozók csak elektronikusan formában végezhetik el a változás bejelentését, a magánszemélyek választhatnak, személyesen keresik-e fel az önkormányzatot vagy online végzik el.

Hasonló cikkünk:  Lesifotók: már Kecskeméten van a hidrogénbusz, kérdés, mikortól szállít utasokat

További információért kattintson az önkormányzat honlapjára.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...