Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Bezárt a Macaron Kávéház is, viszont itt a Veloroom kávézó és még pár új hely

- Advertisement -

Elég nagy a mozgás ezekben a hetekben, hónapokban a kecskeméti vendéglátós piacon. Mint megírtuk, bezárt a kiskörúton a Bagatell Étterem, és most kiderült, határozatlan időre a Macaron Kávéház is a Nagykőrösi utcán. Viszont – a teljesség igénye nélkül – ősszel nyitott egy olasz étterem a Luther udvarban, egy pizzéria a Dózsa György úton, decemberben egy kávézó-reggeliző az Arany János utcán és ahogy megírtuk, lesz Starbucks is a Malomban.

„Kedves Vendégeink! A Macaron Kávéház az épületegyütteshez kapcsolódó ingatlanfejlesztési munkálatok miatt határozatlan időre bezárja kapuit januártól” – olvasható a Nagykőrösi utcai, éppen egy éve nyílt elegáns kávéház bejáratán. Azt is írják, hogy ajándékutalványaik a 48 Étterem és Bárban felhasználhatók, és hogy a Boutique Hotel Gaia „ettől függetlenül zavartalanul üzemel és fogadja a szállóvendégeket”.

A Macaron belülről / Forrás: Macaron Kávéház Facebook oldala

Múlt héten megkerestük a kávéházat, hogy érdeklődjünk, pontosan miről van szó, mi miatt kell bezárnia a kávéháznak, és hogy a „határozatlan idő” körülbelül mekkora időszakot jelent, hetekben, hónapokban mérhető? Rákérdeztünk arra is, miként látják a megnyitás óta eltelt időszakot, beváltotta-e várakozásaikat a kávéház a forgalom terén? Válaszokat sajnos nem kaptunk.

Fotó: Hraskó István

A Bagatall bezárásáról hétfőn, január 15-én írtunk, a két séf, Kecskeméti Krisztián és Kovács Sándor részletesen beszélt az okokról: a ház tulajdonosváltásáról, a magas bér-és járulékköltségekről, az infláció miatt elszállt beszerzési árakról, az étterem belső kialakításának nem szerencsés tényezőiről, a lakóközösséggel való együttélés árnyoldalairól. Tanulságos megtudni, mi vezethet el odáig, hogy egy közel másfél évtizede üzemelő, frekventált helyen lévő, népszerű kecskeméti vendéglátóhely kénytelen bezárni kapuit.

Fotó: Hraskó István

Amikor egy étterem, kocsma, kávézó, cukrászda – főleg egy régi, kedvelt hely – megszűnik, az a törzsközönségnek, vagy a ritkábban, de azért rendszeresen betérő vendégeknek mindig nagy szomorúság, érzelmi kérdés – de a tulajdonos, a helyet működtető vállalkozás nyilván racionális, gazdasági szempontok miatt kénytelen meghozni a számára is fájó döntést. Mi is megsirattuk, amikor 2022 nyarán el kellett búcsúznunk a Skót és Joe bácsi kocsmájától.

Sokak kedvence volt a Skót

De egyáltalán nem kívánjuk azt a látszatot kelteni, hogy Kecskeméten mostanság kudarcra lenne ítélve a vendéglátás, és sorra húzzák le a rolót az éttermek, kávézók. Mert erről szerencsére nincs szó, bár lehet, hogy a fizetőképes kereslet – ahogy ezt a Bagatell séfje is megjegyezte – az infláció hatására csökkent. Egész egyszerűen kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy akár hétköznap egy menüre, akár hétvégén egy családi ebédre beüljenek egy étterembe. És természetesen változnak a fogyasztói szokások is: úgy tűnik, most a reggelizőhelyek és a kisebb étkezők ideje jött el, és a kávéimádókra is tudnak alapozni a vállalkozók.

Nem a teljesség igényével, de mutatunk pár helyet, amelyek a közelmúltban nyíltak.

  • Az Arany János utcában decemberben nyílt Veloroom Bike & Café egészen különleges enteriőrrel jelentkezik, az biztos, hogy a bicajosok kedvelt kávézója lesz.

Fotó: Veloroom Bike & Café

„Már a reggeli óráktól várjuk kedves vendégeinket, specialty kávékkal, különleges teákkal, grill szendvicsekkel, croissanokkal” – ígérik Facebook oldalukon.

  • Kávézó nyílt a felújított Városházán is (igaz, ez még tavaly nyáron), a Lechner Kávéház a belvárosának új ékköveként hirdeti magát.

  • Aki szereti az olasz konyhát, az most igazán boldog lehet Kecskeméten. A Luther Udvarban ősszel nyitott meg a Gattopardo Étterem (az olasz szó párducot jelent egyébként), étlapjukon pizzákon kívül tészták, saláták, grillételek is szerepelnek és kétfogásos menüt is kínálnak 2590 forintos áron.

  • Aki egy jó nápolyi pizzára vágyik, a Dózsa György úton szintén ősszel megnyílt Donna Pizza és Gasztro Bárba érdemes betérnie, rendelni is lehet tőlük.

Vannak tehát új helyek is, családok és barátok is belevágnak egy vendéglátóhely elindításába – kérdés már csak az, számításaikat mennyire találják meg ezen a mostanság talán elég bizonytalan piacon.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version