fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. február 28., szerda

FRISS HÍREK

Donald Tusk: akik nem támogatják Ukrajnát, elárulják Európát

- Advertisement -

Donald Tusk és Volodimir Zelenszkij kijevi egyetemisták előtt tartott találkozót, ahol Tusk emlékeztetett: 2010-ben, első 2/3-os választási győzelme után a magyar miniszterelnök első külföldi útja őhozzá, Varsóba vezetett. Tusk most Orbán Vikor kapcsán azt mondta, hogy akik csendben támogatják Putyint, azokra emlékezni fognak és nem bocsátanak meg nekik.

“Azok az európai politikusok, akik nem támogatják Ukrajnát, elárulják Európát” – mondta majd hozzátette:

„Van néhány politikusunk és több állam az Európai Unióban, akikből hiányzik vagy a jóakarat, vagy a képzelőerő. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel állandó, heves politikai vitában állok. Putyin Oroszországa, ezt kétségtelenül kijelenthetjük, semmivel sem jobb, mint az egykori Szovjetunió, amikor a legagresszívabb hatalom volt. Mondhatjuk, hogy Putyin Oroszországa brutálisabb és ijesztőbb, mint a Szovjetunió. Úgy vélem, hogy az olyan embereknek, mint Orbán Viktor, nagyon is mellénk kellene állniuk, hiszen még emlékeznek azokra az időkre. Ezért mindent meg kellene tenniük Ukrajna támogatásáért”.

Tusk szerint Lengyelország kész katonai hardvert és felszereléseket gyártani Ukrajna számára, és Kijevvel együtt fogja keresni a közös védelmi beruházások finanszírozásának lehetőségét. Arról is szó esett, hogy a fegyver- és lőszergyártás terén megvalósíthatóak közös beruházások is.

Hasonló cikkünk:  Szűk körben tartottak találkozót, ahol Orbán Viktor mellett Rogán Antal is részt vett

Tusk biztosította az ukrán elnököt, hogy Varsó Ukrajna EU-csatlakozási folyamatának minden vonatkozásában igyekszik támogatni Kijevet.

via Euronews

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...