fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

Hello Vidék: készítsünk kalácsot kalocsai paprikával

- Advertisement -

A Hello Vidék korábban járt már a matyóknál és a palócoknál, Göcsejen, a Nyírségben, vagy éppen az Őrségben, hogy felfedezzék az izgalmas helyi ízeket. Nem maradhatott ki a sorból a Kiskunság sem.

A lap részletesen leírja mi mindent érdemes tudni a Kiskunságról és a térség központjáról, Kecskemétről. Végig veszi, hová érdemes a vármegyében családdal, barátokkal ellátogatni, milyen látványosságoknál emlékezhetünk meg a város és a vidék izgalmas történelmi múltjáról. Mit ettek a Kiskunság egyszerű emberei nagyszüleink, dédszüleink idejében, melyek voltak a letűnt idők földműveseinek, vagy éppen nemeseinek kedvenc ételei.

Annak is utánajártak, miért vált ilyen híressé a helyi kalocsai paprika, mi mindent lehet kóstolni még itt. És ha már terítékre került a Kiskunság gasztronómiája, egy igazán különleges receptet ki is próbáltak: hogyan készül a paprikás kalács, ami vendégvárónak sem utolsó.

Hasonló cikkünk:  Több mind százezer nézőnek, közel 400 előadást játszott idén a Kecskeméti Nemzeti Színház

Minden részlet, és a kalács receptje kiderül a Hello Vidék cikkéből.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...