fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Hello Vidék: készítsünk kalácsot kalocsai paprikával

- Advertisement -

A Hello Vidék korábban járt már a matyóknál és a palócoknál, Göcsejen, a Nyírségben, vagy éppen az Őrségben, hogy felfedezzék az izgalmas helyi ízeket. Nem maradhatott ki a sorból a Kiskunság sem.

A lap részletesen leírja mi mindent érdemes tudni a Kiskunságról és a térség központjáról, Kecskemétről. Végig veszi, hová érdemes a vármegyében családdal, barátokkal ellátogatni, milyen látványosságoknál emlékezhetünk meg a város és a vidék izgalmas történelmi múltjáról. Mit ettek a Kiskunság egyszerű emberei nagyszüleink, dédszüleink idejében, melyek voltak a letűnt idők földműveseinek, vagy éppen nemeseinek kedvenc ételei.

Annak is utánajártak, miért vált ilyen híressé a helyi kalocsai paprika, mi mindent lehet kóstolni még itt. És ha már terítékre került a Kiskunság gasztronómiája, egy igazán különleges receptet ki is próbáltak: hogyan készül a paprikás kalács, ami vendégvárónak sem utolsó.

Hasonló cikkünk:  Egyre több az újfajta hirdetőtábla a belvárosban, de keveset tudni róluk

Minden részlet, és a kalács receptje kiderül a Hello Vidék cikkéből.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...