fbpx
3.6 C
Kecskemét
2024. február 22., csütörtök

FRISS HÍREK

Hello Vidék: készítsünk kalácsot kalocsai paprikával

- Advertisement -

A Hello Vidék korábban járt már a matyóknál és a palócoknál, Göcsejen, a Nyírségben, vagy éppen az Őrségben, hogy felfedezzék az izgalmas helyi ízeket. Nem maradhatott ki a sorból a Kiskunság sem.

A lap részletesen leírja mi mindent érdemes tudni a Kiskunságról és a térség központjáról, Kecskemétről. Végig veszi, hová érdemes a vármegyében családdal, barátokkal ellátogatni, milyen látványosságoknál emlékezhetünk meg a város és a vidék izgalmas történelmi múltjáról. Mit ettek a Kiskunság egyszerű emberei nagyszüleink, dédszüleink idejében, melyek voltak a letűnt idők földműveseinek, vagy éppen nemeseinek kedvenc ételei.

Annak is utánajártak, miért vált ilyen híressé a helyi kalocsai paprika, mi mindent lehet kóstolni még itt. És ha már terítékre került a Kiskunság gasztronómiája, egy igazán különleges receptet ki is próbáltak: hogyan készül a paprikás kalács, ami vendégvárónak sem utolsó.

Hasonló cikkünk:  Gyorsan fejlődött Kecskemét, de még nem került a legfejlettebbek közé

Minden részlet, és a kalács receptje kiderül a Hello Vidék cikkéből.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Fidesz szerint kapacitás-áthelyezés történik, az ellenzék szerint bezárják az óvodákat Kecskeméten

A törvényben meghatározott maximális 25 főnél több gyermek vehető fel a Corvina, a Ferenczy Ida és a Kálmán Lajos...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...