fbpx
19 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Idén melyik város nyeri a legkésőbb kirakott karácsonyfák versenyét?

- Advertisement -

Összegyűjtöttük, az egyes városrészekben mikor viszik el a karácsonyfákat. Izgalmas kérdés, vajon idén is lesznek-e olyan szegény fenyők, amelyek nyáron-ősszel teljesen kiszáradva, kopaszon fognak árválkodni az utcán?

A karácsonyfát a hagyomány szerint január 6-án, vízkereszt napján szokás leszedni. Sokan valószínűleg ezt meg is tették az elmúlt hétvégén, és nem várják meg, amíg a legapróbb érintésre is tűlevelek százai potyognak a szőnyegre.

A DTkH és a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. közzétette a szállítási időpontokat, minden városrészbe kétszer mennek célzottan a díszüket vesztett fenyőkért.

Január 8. és 22., hétfő: Belsőnyír, (hetényegyházai út felől), Hetényegyháza, Külsőnyír, Petőfiváros, Úrihegy, Katonatelep.

Január 9. és 23., kedd: Alsószéktó, Belsőnyír, (ladénybenei út felől), Belváros, Máriahegy, Máriaváros, Méntelek, Széchenyiváros, Szeleifalu, Talfája, Villanegyed.

Hasonló cikkünk:  Úszás a téli Balatonban: "igazi kikapcsolódás volt, nézelődtünk, beszélgettünk"

Január 10. és 24., szerda: Árpádváros, Erzsébetváros, Kossuthváros, Rákócziváros, Kadafalva, Szarkás.

Január 11. és 25., csütörtök: Borbás, Halasi úti hobbik, Kisfái, Kósafalu, Matkó, Műkertváros, Rendőrfalu, Szent László város, Ürgés.

Január 12. és 26., péntek: Bethlenváros, Hunyadiváros, Vacsiköz.

Tavaly a 444.hu öt cikkben is foglalkozott a kidobott karácsonyfákkal: Budapest és Debrecen mellett Kecskemét volt az a három város, ahol kissé későn, június-július-szeptember tájékán sikerült kitenni egy-egy fát, de akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy túl korán, hiszen már csak kb. száz nap volt hátra karácsonyig.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...