fbpx
24.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Egyelőre Kecskemét a rekorder a későn kidobott karácsonyfák versenyében

- Advertisement -

Öt cikkben is foglalkozik a 444.hu kidobott karácsonyfákkal, ami ebben az időszakban kissé furcsának tűnhet. Debrecen, Kecskemét, Budapest az a három város, ahol kissé későn sikerült kidobni a fákat, de akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy túl korán, hiszen kb. száz nap van hátra karácsonyig.

Először Budapesten (június 23.), a Keleti Károly utcában tűnt fel egy kissé csupasz, elszáradt fenyőfa, amit a lap vicces párbeszéddel illusztrált – „Géza, mikor viszed már le a kurva fát?”

Olvasói fotó

Majd következett Debrecen (július 7.), itt egy buszmegállót díszítettek fel a fával, ami mondjuk már jobban hasonlít egy fenyőre. A lap megkérdezte a fát, hogy „hova lesz a menet? A következő karácsonyi buliba?” 

Olvasói fotó

Ezek után következett a kecskeméti trónkövetelő a Bocskai utcában (szeptember 8.). A lap szerint a kidobott karácsonyfát „háromféle szaloncukor eklektikusan szétszórt üres csomagolása teszi színesebbé és élettel telivé.”

Olvasói fotó

De Budapest nem adta fel, és megdöntötte a kecskeméti rekordot (szeptember 12.). Egy lomtalanítás során sikerült „az elmúlás három különböző fokozatában megrekedt karácsonyfát” kidobni. A lap ezeket a kínzó kérdéseket tette fel:

  • Miért éppen most? Ha már ennyit kibírtak, nem maradhattak volna örökre?
  • Egy gazdájuk volt, vagy tényleg van a környéken három renitens, aki képes ilyenkor kidobni a karácsonyfáját?
  • Ez valami nemzetközi összeesküvés?
  • Netán közös tiltakozó performansz, bátor állásfoglalás korunk kizsákmányolásra épülő, kapitalista, karácsonypárti világrendje ellen?
Hasonló cikkünk:  Jelképes összegért, 100 forintért utazhatnak havonta a kecskeméti diákok

Szeptember 12-én a lap újságírója kiszámolta: „a legutolsó karácsony óta 263 nap telt el, a következő karácsony 102 nap múlva lesz esedékes.”

Fotó: Kiss Vera/444

És akkor jöjjön (szeptember 14-ig) a történet utolsó fejezete: Kecskemét visszavág! Szeretett városunk nem hagyja, hogy a fővárosközpontú szemlélet a későn kidobott karácsonyfákkal is fölénk kerekedjen.

György – aki éppen az Izsáki út felújítását fotózta – jelentette a lapnak, hogy megpillantott valamit: „először egy fára tűzött papírra, majd a neki támasztott hősre tévedt a szemem.”

Olvasói fotó

„Kecskemét (akarva vagy akaratlan-e, nem tudom) felvette a kesztyűt a helytállás szobrainak versenyében. Igaz, hogy ez a példány sárgább és csonkolt, de a mienk. Plusz, a kopott felirat alapján olyan helyen pihent meg, ahol „Tilos hulladékot lerakni!” – írta György.

A lap ezzel a költői kérdéssel zárja: „Kedves fatulajdonosok, azt a majdnem 100 napot már tényleg nem lehet kivárni?”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...