fbpx
21.8 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Jutalmazzuk vagy sem borravalóval az önkiszolgáló kasszát?

- Advertisement -

Önkiszolgáló kasszákból egyre többet állítanak be a kecskeméti boltokba. Fizetéskor azonban nem csupán a helyes összeget hagyhatjuk jóvá, de borravalót is adhatunk. Ha úgy tetszik, jutalmazhatjuk a gépet, és azon keresztül annak tulajdonosát. És az eladót?

Hazánkban is bevett szokás borravalót adni, nemcsak kávézókban és éttermekben – itt ugyan egyre többször már az ár tartalmazza a szervízdíjat is –, hanem pékségekben és élelmiszerboltokban is. A borravaló célja elvileg az, hogy a figyelmes kiszolgálást vásárlóként ezúton is megköszönjük. Más nézőpontból pedig az, ha abban partner a tulajdonos, a borravalóból részesülhet az alacsonyabb jövedelmű munkakörben dolgozó munkavállaló.

Az önkiszolgáló kasszák méretes képernyőjén felugró „Szeretnél borravalót adni?” kérdést, és 5%, 10%, 15% opciókat látva, furcsamód olyan érzésünk támadhat fizetéskor, hogy valamennyit adni kell. Akár adunk, akár nem, a legtöbbünkben biztosan egy aprócska hang belül megszólal. Öt darab kifliért és egy kiló kenyérért extra tíz százalékkal vajon tartozunk a gépnek?

Poll not found

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...