fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Nyomozócsoportot hoztak létre az adományboltokba történt betörések kapcsán (videó)

- Advertisement -

Szilveszterkor a Luther udvari MOFA adományboltot, két nappal később a Csongrád utcai Medina karitatív üzletet törték fel. Az év vége előtt több más hasonló bűnesetről is beszámoltak a kecskeméti főtérről és környékéről. A nyomozást a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja, az ügyek megoldása érdekében nyomozócsoportot is létrehoztak.

Érdeklődésünkre Gál Zita, a Medina tulajdonos-boltvezetője idézte fel a néhány nappal ezelőtti történteket. A felső szomszédok azután riasztották a rendőröket, hogy hangos üvegtörést hallottak az alsó szintről.

A kapucnis betörő biciklin érkezett, és annak ellenére el tudott menekülni, hogy a közelben állomásozó rendőrök hamar a tett helyszínére értek. A tolvaj korábban járhatott a boltban, kifejezetten a kassza érdekelhette, ugyanis mást nem tulajdonított el.

– Vagyis csak vitte volna a pénztár tartalmát, de menekülés közben elszórta a zsebébe dugott váltópénz egy részét. A rendőrök egy ideig üldözték, de a Zsinór utcában nyomát vesztették – mesélte Gál Zita.

Hozzátette azt is ilyen tervezett lopás nem történt még a boltjukban. Kisebbek előfordultak, de egyébként nem jellemző. Naponta több százan megfordulnak ott,  a két ünnep között pedig mindent ingyen kínáltak.

Hasonló cikkünk:  Magyar Péter Partizánnak adott interjúja miatt nyomoz a rendőrség

– Ezért is gondolom azt, hogy az elkövető a készpénzt akarta – idézte fel az eseményeket Gál Zita.

A néhány ezer forintnyi ellopott pénzen felül az üvegajtóban esett kár, amit az elkövető kalapáccsal törhetett be. A kár helyreállításában a Polgár Üveg sietett a Medina segítségére, akik még aznap kicserélték az üveget, és ismét megnyithatott az adománybolt.

Információink szerint az év vége előtt több hasonló bűneset is történt, és lopásokról is beszámoltak a kecskeméti főtér környékén. Az ügyben kérdésekkel fordultunk a rendőrséghez, szerettünk volna megtudni, hogy a lopások és az adományboltokba történt betörések között lehet-e valamilyen összefüggés. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság érdeklődésünkre azt felelte, hogy „az adományboltokba történt betörésekkel kapcsolatban a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást. Az ügyek megoldása érdekében nyomozócsoportot hoztak létre”, de a nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt jelenleg nem áll módjukban kiadni.

Amint új információk kerülnek a birtokunkba, folytatni fogjuk a témát.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...