fbpx

FRISS HÍREK

400 ezer üres és érvénytelen nemzeti konzultációs ív gyűlt össze, országjáráson mutatják be őket

- Advertisement -

Az aHang és az Egységes Diákfront az ívekkel és a „stop kormánypropaganda” busszal országjárásra indul, az első állomáson már túl is vannak, szombaton Szegeden jártak.

December 4. óta gyűjtötte az aHang és az Egységes Diákfront az üres nemzeti konzultációs íveket, hogy felhívják a figyelmet, szerintük sokkal fontosabb és relevánsabb társadalmi ügyekben – mint például az oktatás – kellene párbeszédet folytatni a demagóg konzultációs kérdések helyett.

„Most ne dobd ki! Gyűjtsd össze az oktatásért, a jövőnkért, az országért!” – ez volt a jeligéje a kampánynak, melynek keretében azokat a nemzeti konzultációs íveket várták, melyeket címzettjeik nem akarnak kitölteni. Mindig hangsúlyozták, csak az íveket gyűjtik, a borítékokat és ezáltal a név- és lakcímadatokat nem.

Mint most közölték, összesen 398 327 üres és érvénytelen nemzeti konzultációs ív gyűlt össze. 838 leadópontot tudtak megnyitni országszerte, 640-nél is több magánember vállalta, hogy a saját házában, lakásában vagy postaládájában leadópontként gyűjti az íveket. Emellett pedig több mint 30 civil szervezet és szakszervezet, 9 ellenzéki párt és mozgalom, valamint közel két tucat vállalkozás és cég döntött úgy, hogy szintén bekapcsolódnak a gyűjtésbe.

„A konzultációs ívek hozzánk nem ingyenes válaszborítékban érkeztek, hanem emberek vagy saját költségükön adták fel, vagy akár 10-20-50 kilométert is utaztak egy gyűjtőpontra, hogy leadhassák. Olyannal is találkoztunk, aki 250 kilométert utazott az irodánkig, hogy leadja a saját ívét. Magánszemélyek ezrei, civil szervezetek, pártok, szakszervezetek, vállalkozások tucatjai gyűjtötték nekünk az íveket – vagy épp fogadták, csomagolták, szállították, tárolták, hajtogatták, pakolták őket” – áll az aHang sajtóközleményében.

Hasonló cikkünk:  Tegyünk együtt a gyermekekért! – Drámai helyzetben a gyermekvédelem

Fotó: aHang

Az ívekkel és a „stop kormánypropaganda” busszal országjárásra indulnak, az első állomás szombaton Szeged volt, ahol több százan fordultak meg az eseményükön.

„Augusztus vége óta az elmúlt év két legnagyobb, kormánytól független részvételi folyamatát bonyolítottuk le, mindeközben pedig számos kisebb akciót, tüntetést, helyi eseményt valósítottunk meg! A részt vevő önkéntesek száma meghaladja a 10 ezret. A 7IGEN-es alternatív népszavazáson 8 nap alatt 114 ezren szavaztak. Az ellenkonzultációs kampányunk az elmúlt másfél év egyik legnagyobb politikai összefogása volt, egyfajta mozgalommá nőtte ki magát” – írták, azt is kiemelve, hogy a programokat, eseményeket, részvételi folyamatokat közösségi finanszírozásból, „azaz, még pontosabban, magánemberek jellemzően néhány ezer forintos adományaiból” szervezték és szervezik.

„Mindeközben az elmúlt néhány évben a kormányzati propaganda 1360 milliárd forintot tapsolt el javarészt az agysejtjeinket és lelkünket romboló kampányokra. Óriási ellenszélben dolgozunk, élünk tehát. Ahhoz, hogy ezt ellensúlyozni tudjuk, arra van szükség, hogy mindenki oly módon segítsen, úgy járuljon hozzá a közös céljaink eléréséhez, ahogy csak tud” – hívták fel a figyelmet, kérve, hogy aki teheti, segítse őket rendszeres adományával.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...