fbpx

FRISS HÍREK

Ezúttal a reumatológiai osztályra keres vezető főorvost a kecskeméti kórház

- Advertisement -

„Az intézmény működésében és a betegellátásban az osztályvezetői személyi változások fennakadást nem okoztak” – közölte a Kecsuppal a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház, mikor az újabb meghirdetett osztályvezető főorvosi pozíció kapcsán küldtünk kérdéseket.

Mint azt megírtuk, 2023 novemberében egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház: a központi radiológiai és az arc-, állcsont, fül-orr-gégészeti osztályra. De kicsit korábban kerestek vezető főorvost az SBO-ra, azaz a sürgősségi betegellátóra és az egyik belgyógyászati osztályra is.

Akkor érdeklődtünk többek között arról, mi az oka, hogy gyors egymásutánban, pár hónapon belül négy osztályvezető is elhagyta a kórházat, és hogy mindez okoz-e nehézségeket az intézmény működésében, a betegellátásban? Felvetettük azt is, hogy általánosnak mondható-e ilyen intenzív mozgás a vezető orvosok körében? Kérdéseinkre novemberben nem kaptunk választ.

Most tettünk egy újabb kísérletet annak apropóján, hogy a reumatológiai osztály osztályvezető főorvosi pozícióját is meghirdette a kórház – a Facebook-oldalukon az erről szóló bejegyzés január 19-én jelent meg, a pályázati kiírás pedig még jelenleg is kint van az intézmény honlapján. Eszerint február 28-ig lehet benyújtani pályázatot, a jelentkezések elbírálását követően a munkakör azonnal betölthető, a vezetői megbízás határozatlan idejű.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Facebook-oldala

Nagyjából az ősszel feltett kérdéseinket küldtük el most újra, és ezúttal kaptunk válaszokat.

„A 2023-as év a beruházásokon, fejlesztéseken és eszközbeszerzéseken túl a humánerőforrás tekintetében is számos változást és lendületet hozott kórházunk életében. Több osztályvezető főorvos kollégánk nyugdíjba vonult, vagy karrierjét egyéb területen, más intézményben folytatja” – írta Nagyné Szigeti Dóra PR menedzser, kommunikációs osztályvezető. Hozzátette: a megbízott osztályvezetői pozíciókat főigazgatói döntésre pályáztatják meg nyilvánosan, így nyerhet az intézményben valamely pályázó osztályvezető főorvosi kinevezést.

„Az intézmény működésében és a betegellátásban az osztályvezetői személyi változások fennakadást nem okoztak” – áll a válaszban.

Mivel a kórház honlapja nem túl felhasználóbarát, nehéz rajta eligazodni, információkat megtalálni, és többször találkoztunk azzal is, hogy elavult információk szerepeltek/szerepelnek rajta, rákérdeztünk arra is, mit lett a lezárult pályázatok eredménye, kik lettek a kinevezett/megbízott osztályvezetők?

Hasonló cikkünk:  „Nem a gyerekeknél van a probléma forrása, de a megoldás igen”

A válasz szerint 2023 júliusában Semmelweis-nap alkalmából köszöntötték:

  • dr. Kovács Tibort, a krónikus belgyógyászati osztály kinevezett osztályvezető főorvosát,
  • dr. Szűcs Enikőt, a központi radiológiai osztály megbízott osztályvezető főorvosát,
  • dr. Dobai Pétert, a központi gyógyszerészeti osztály kinevezett osztályvezető főgyógyszerészét és
  • dr. Fekete Zoltánt, a szülészeti-nőgyógyászati osztály kinevezett osztályvezető főorvosát.

„A személyi változások év végén folytatódtak” – közölte a kórház.

  • Az arc-, állcsont-, szájsebészeti és fül-orr-gégészeti osztály vezetésére dr. Bella Zsolt osztályvezető főorvosi megbízást kapott 2023. november 1-től (megjegyzés: a kórház honlapján viszont még dr. Sántha Beáta főorvos szerepel).

Forrás: kmk.hu

  • A központi műtő megbízott vezető főorvosa dr. Lénárt Endre lett november 15-től.
  • A sürgősségi belgyógyászati osztály vezetésére Tóthné dr. Agárdi Szilvia osztályvezető főorvosi kinevezést kapott december 1-jétől.
  • A II. belgyógyászati osztály élére szintén új osztályvezető főorvos lett kinevezve dr. Wórum Endre személyében december 1-jétől.
  • A reumatológiai osztály vezetésére élére 2024. január 1-jétől dr. Törőcsik Katalin kapott osztályvezető főorvosi megbízást (megjegyzés: a kórház honlapján még dr. Gál János van feltüntetve).

A kecskeméti kórház főbejárata / Fotó: Hraskó István

Rákérdeztünk arra is, mi az oka, hogy egy időben a pénzügyi osztályon több nyitott pozíció is van (pénzügyi-számviteli referens, könyvelő, pénzügyi-számviteli munkatárs, pénztáros)?

„Intézményünk a Dél-alföldi régió egyik súlypontja, Bács-Kiskun vármegye legnagyobb egészségügyi szolgáltatója, vármegyei irányító intézmény, mely három városban négy helyen működtet fekvőbeteg ellátást és számos helyen járóbeteg-ellátást. 2023. júliustól a védőnői szolgálat munkatársai is kórházunkhoz tartoznak, így közel 2800-an dolgozunk elhivatottan a térség lakosainak egészsége érdekében. A megnövekedett feladatok nagyobb létszámú humánerőforrást igényelnek, nemcsak a gyógyító területeken, de a gazdasági feladatok ellátásában is. Büszkék vagyunk gyógyító csapatunkra, melybe mindig szeretettel várjuk az új jelentkezőket!” – válaszolta Nagyné Szigeti Dóra PR menedzser, kommunikációs osztályvezető.

Ismét érdeklődtünk afelől, jelenleg hány orvosra, ápolóra lenne szükség, hányat tudna a kórház akár azonnal felvenni, ha ehhez minden (főleg anyagi) feltétel rendelkezésre állna? Erre azonban nem érkezett válasz.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...