fbpx
21.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Orbánnak szerény 10 millió van a számláján, Rogán 204 milliót keresett a találmányával

- Advertisement -

Közzétették a vagyonnyilatkozatokat, aminek mára csak jelképes szerepe van. Bírálják a rendszert az átláthatóságért küzdő civil szervezetek, mert lényegében bármit beleírhatnak a képviselők következmények nélkül. A kormánytagok, képviselők, közjogi méltóságok anyagi helyzetéről addig biztosan nem kapunk valós képet, amíg a családtagjaik nyilatkozata nem nyilvános.

Ami viszont kiderült az idei nyilatkozatokból, hogy az Orbán házaspár közös bankszámlán tartott vagyona 4 millióval lett kevesebb a tavalyinál, a nyilatkozat szerint 10 millió forint tanyázik a számlán. Rogán Antal 271 millió forintos megtakarításról vallott be, ami azt jelenti, hogy egy év alatt 26 millióval tudta növelni a vagyonát.

Orbán Viktor bruttó 4,17 millió forintot kap miniszterelnökként, a képviselői tiszteletdíja bruttó 1,54 millió, tehát havonta bruttó 5,7 millió forint volt a járandósága tavaly. Az idei vagyonnyilatkozatában megjelent egy új jövedelmi kategória is: könyvkiadásból kapott honoráriumot. Pontos összeget nem kellett megjelölnie a dokumentumban, de a 200 és 500 ezer forint közti sávot ikszelte be.

A felcsúti ház és a 233 négyzetméteres Cinege utcai (XII. kerület) lakás – az utóbbi felerészben – még mindig a tulajdonában van. Cégekhez nincs köze, közlekedési eszközökkel (autó, jacht, repülőgép, helikopter) nem rendelkezik, valamint egyéb ingósága sincs. A nyilatkozat szerint a hatvanpusztai kastélyhoz sincs köze.

A Demokratikus Koalíció vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Orbán ellen, mert a hatvanpusztai kastélyt nem tünteti fel a vagyonnyilatkozatában. Az Országgyűlés mentelmi bizottsága azonban elutasította az indítványt. Arra hivatkoztak, hogy a beadvány „feltételezéseken alapul”, valamint „a sajtóinformációkra épülő állítás nem lehet alapja vagyonnyilatkozati eljárás megindításának”.

Rogán Antal megtakarításai egy részét, 65 milliót állampapírokra költötte. A civilben feltaláló találmánya után tavaly havonta 17 milliót, azaz összesen 204 millió forintot kapott. Először 2017-ben jelent meg a vagyonnyilatkozatában a Mobilsign Kft., ahonnan szabadalmi jog címén évről évre tetemes összeget kap. Hét év alatt összesen 1,3 milliárd forintot vehetett fel Rogán az elektronikus aláírási technológia harmadfeltalálójaként.

Hasonló cikkünk:  Varga Mihálynak azonnal elő kell teremtenie több, mint 63 milliárd forintot

Szijjártó Péter 46 millió forintos befektetési jegyet tüntetett fel, tavaly még mindössze 3 millió forintot tartott értékpapírban. Továbbra sem törlesztett egy forintot sem abból a 30 millióból, amivel már évek óta tartozik a szüleinek. A bankszámlája közben 10 millió forinttal megcsappant tavalyhoz képest, 16 millióról számolt be most.

Lázár János tavaly megtoldotta még négy új földterülettel, körülbelül 25 hektárnyi szántóval a portfólióját. Ingatlanban eddig sem szűkölködött, de idén már 43 ingatlant írhatott be a vagyonnyilatkozatába. Készpénzállománya 2 millióval több lett, valamint a bankszámlájára is került plusz 4 millió forint. A miniszteri fizetése mellett osztalékként havonta bruttó 1 és 5 millió forint közötti jövedelme származik.

További részleteket a Telexen is olvashat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...