fbpx
19.4 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Piros lett a paradicsom, nem sárga, újranyit a homokháti rockcsárda (videó)

- Advertisement -

Három napos fesztivállal tér vissza 5 év után Kecskemétre a CityRocks, azaz Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobja. Azt már a 2023 novemberi nemzeti konzultációból megtudtuk, hogy semmiképp sem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszel fütyül. De úgy látszik azonnal beindul az önkormányzati bugi, ha egy kis könnyűzenei népvakításról van szó a kampányidőszak hajrájában.

Természetesen lehet, hogy csak véletlen egybeesés, de az első és eddig egyetlen kecskeméti CityRocks 2019-ben, szintén az előző önkormányzati választások finishében zajlott, ahol a polgármester asszony és B közepe az első sorban énekelte a Bikini – nem túl prognosztikus – Mielőtt végleg elmegyek című dalát.

2024-ben három napos fesztivállá bővül a CityTRocks Kecskeméten. Fotó: YT videó

– Azon túl, hogy egy hatalmas buli, nagy lehetőség a kecskeméti zenészeknek, hogy megmutassák magukat a világnak – írta pénteken Facebook-oldalán Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester beharangozva a május 16. és 18. között megrendezésre kerülő kecskeméti CityRocksot, amelynek hivatalos sajtótájékoztatóján jártunk hétfő délelőtt az Ápoló Klubban.

A turisztikai ágazat számára is jó bulinak ígérkezik a fesztivál. Fotó: Bajáki Zsanett

– Rögtön a 2019-es rendezvény estéjén szóba jött a következő alkalom szervezése, csak sajnos a Covid ezt a lehetőséget elvette tőlünk, de továbbra is kapcsolatban maradtunk a CityRocks csapatával – fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester. – A város és a régió is nagyon várta már ezt az eseményt, ami lázba hozza a kecskeméti zenészeket, akik – ahogyan azt a korábbi 600 résztvevőből is láthattuk – egészen sokan vannak.

Az idei program újdonsága, hogy a szervezők nem csak egy délutánban gondolkodnak, hanem egy hosszú hétvégében.

– Ez egyrészt a zenészeknek is egy nagyon jó hír, hiszen nem csak egy napra, egy délutánra kell koncentrálniuk, másrészt pedig a városnak és a turisztikai ágazatnak is remek lehetőség, hogy minél szélesebb körben kínálják portékáikat, szolgáltatásaikat – folytatta a polgármester. – A rock kedvelőinek, az amatőr zenészeknek és a profi zenekaroknak is kiváló alkalom, hogy jól szórakozzanak, kikapcsolódjanak és nagy sztárokkal találkozzanak. Vagy, akár maguk is sztárokká váljanak!

Hasonló cikkünk:  Lefotózták a Fidesz leendő képviselő-jelöltjeit, a "stylist" az önkormányzat kommunikációs vezetője volt

A fesztivállá bővült program vendége lesz az idén 35 éves Tankcsapda, a Road zenekar pedig itt ünnepli 20 éves jubileumát. Jön a Depresszió, a Fish!, a Mobilmánia  (Vikidál Gyulával kiegészülve), valamint számtalan tribute és cover zenekar gondoskodik arról, hogy felcsendüljenek az AC/DC, a Rolling Stones, a Black Sabbath, a Guns ’N’Roses, a Rage Against The Machine legnagyobb slágerei is.

– Kecskemét több helyszínén is megjelenünk – részletezte a három napot Gajda Ferenc, a CityRocks Produkció ügyvezetője. – Az első nap során belvárosi koncertekkel készülünk, majd 50-60 zenész közreműködésével elindítjuk a Rockkamiont, ami mozgó rock koncerttel járja majd a várost. A CityRocks több száz tagú zenekara pedig ezúttal nem nappal fog összeállni, hanem egy esti megvilágított látványos flashmobbal készül.

Sok a hobbizenész, de a város rockzenei palettája még elég KIES

Az idei fesztiválon természetesen a „hazai” csapatok is fellépnek, így lesz koncertje a KIES-nek és a Nova Prospectnek is.

A CityRocks Produkció hamarosan nyilvánosságra hozza a fesztivál részletes, teljes programját. A flashmobon résztvevő zenészek számára is napokon belül indítják a jelentkezést, aminek a részletes infóit ITT csekkolhatjátok!

A kecsup.hu arra is rákérdezett a szervezőknél, hogy a program milyen költségkerettel jár és azt milyen forrásokból fedezik, de erre sajnos egyelőre nem kaptunk választ.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...