fbpx

FRISS HÍREK

„Ne fordítsd el a fejed!” -tüntetést szervez az ellenzék péntekre Kecskeméten

- Advertisement -

„Itt az idő, hogy Kecskeméten is felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében” – írja a Szövetség a február 23. péntekre a könyvtár elé szervezett tüntetés kapcsán.

„Ne fordítsd el a fejed! Kiállás gyermekeinkért és a kirekesztés ellen!” – ez a felütése a február 23. délután fél 5-re a Katona József Könyvtár előtti térre a Szövetség a Hírös Városért Egyesület által meghirdetett tüntetésnek.

„Elkeseredettek vagyunk. Dühösek vagyunk. Elegünk van. Az elmúlt hetekben a kirekesztés és a gyermekek ellen elkövetett erőszakos cselekedetek mindenkit megrendítettek” – áll az esemény Facebook-leírásában, és hozzáteszik: „Emeld fel te is a hangod, amikor az áldozatok szavát nem hallják meg!”

A tüntetésen felszólal majd Hahn-Tapodi Zsuzsanna civil aktivista, Tancsa János politológus, Siposné Bodrozsán Alexandra és Király József önkormányzati képviselők, míg a demonstráció moderátora Kopping Rita (ugyancsak a Szövetség képviselője) lesz.

Hasonló cikkünk:  Utánpótlás férfi kéziválogatott találkozót rendeztek Lakiteleken

A szervezők kérik, hogy a tüntetés résztvevői ne takarják el az arcukat, legyenek felismerhetőek, senki ne vigyen magával fegyvert vagy fegyverként használható tárgyat, ne provokáljanak és ne engedjenek a provokációnak, a rendőrség utasításait maradéktalanul tartsák be, ne rongáljanak, tartózkodjanak minden szabálysértéstől, ne legyen náluk tiltott jelkép, mások megfélemlítésére alkalmas tárgy, eszköz, ne gyújtsanak tüzet, ne használjanak pirotechnikai eszközöket és ne is szemeteljenek. Ha pedig bármilyen szabálytalanságot észlelnek, azonnal jelezzék a rendőröknek vagy a szervezőknek.

Az ellenzék már február 9-én is szervezett egy flashmob jellegű tiltakozó megmozdulást, akkor még Novák Katalin köztársasági elnök távozását követelték a kegyelmi ügy miatt. Novák Katalin másnap lemondott, de az ügy hullámai nem csitulnak, a múlt pénteki, Hősök terére kilenc influenszer által szervezett tüntetés a becslések szerint 130 ezernél is több embert mozgatott meg.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...