fbpx
11.5 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Varga Judit volt férje nem csak kicsekkolt a NER-ből, de súlyos kritikát is megfogalmazott az Orbán-rendszerrel kapcsolatban

- Advertisement -

Egyre több fórumon szólal meg Magyar Péter, Varga Judit volt férje, aki Novák Katalin és Varga lemondása után a Facebook-oldalán olvasott be Rogán Antalnak. A Partizánnak adott interjújában beszélt a Fidesz „belső magjáról” és arról is, hogy Rogánnak mennie kell.

Magyar a bejegyzésében jelezte: lemond minden állami cégben betöltött megbízatásáról. Ennek nem szakmai okai vannak, hanem az, hogy „egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak” – indokolta döntését.

Fideszes körökből semmilyen reakciót nem kapott szombati bejelentésére Magyar Péter, amiben szerinte semmi újat nem írt. Azért nem lépte meg ezt korábban, mert volt felesége ennek a rendszernek volt a tagja. Magyar szerint most ki kell mondani, hogy ez így nem mehet tovább, ha „azt akarjuk, hogy a gyerekeink ne egy családi részvénytársaságban nőjenek fel”. Hozzátette: „Ami a héten és a múlt héten történt, az adta meg a végső lökést.”

„Engem mélységesen felháborított mint jobboldali embert, ahogy a sajtó Rogán Antal vezetésével bánt a köztársasági elnökkel” – fogalmazott, valamint azt is bántónak tartja, hogy a kormány hallgatott a botrány kirobbanása után.

Az ellenzék kapcsán elmondta, hogy be kell látni, amíg Gyurcsány Ferenc ott van, addig nem fognak választást nyerni. Szerinte a legnagyobb probléma, hogy nincs potenciális ellenzék, mert ha lenne, ez a kormány nem így működne. „Ugyanez a kormányra is igaz: nem igaz, hogy nem tudjuk kikényszeríteni, hogy ne Rogán Antalok legyenek a középpontban” – mondta.

Szerinte Rogánnak példátlanul nagy hatalma van, különösen, hogy a titkosszolgálatok is hozzá kerültek, „soha senki nem kéri számon, nem elszámoltatható” – mondta. Hozzátette, Rogán egy „intéző ember”: olyan dolgokat tesz meg, amit a miniszterelnök nem feltétlenül csinálna. Magyar szerint két nyilvánosság van Magyarországon, ezért a Fidesz szavazói nem is tudják, hogy ezért vagy másért kritizálniuk kellene Rogán Antalt.

Hasonló cikkünk:  Magyar Pétert beidézte az Integritás Hatóság, együttműködés lett az eredménye

„A fontos döntések nem a kormányülésen dőlnek el, hanem a belső magban, Ide tartozik Rogán Antal, Gulyás Gergely, Orbán Balázs és Nagy Márton” – mondta Magyar. Véleménye szerint

ROGÁNNAK MENNIE KELL.

K. Endre ügyéről Magyar azt gondolja, hogy mivel egy „utolsó MTI-s közleményt” jóváhagyatnak, erről is tudniuk kellett a felsőbb köröknek. Szerint a kegyelmi ügy „jól kezelhető” ügy is lehetett volna, „ennek nem így kellett volna történnie”. Magyar úgy tudja, hogy Varga Judit nem javasolta Novák Katalinnak, hogy támogassa K. Endre kegyelmét, de erről nem beszéltek volt feleségével. „Azt, hogy később miért írta alá, az jó kérdés” – tette hozzá. Véleménye szerint arra számítottak, hogy ez a döntés nem kerül majd nyilvánosságra.

„Nekem nincsenek reményeim, de azt komolyan gondoltam, hogy a magyar emberek legnagyobb ellensége az apátia” – mondta. Szerinte az ő jobboldali közegében is van egy beletörődés, de azt nem tartja normálisnak, hogy „az ország fele néhány család kezében van”. Ebben az esetben részletkérdéseknek gondolja, hogy jogállam van-e az országban, vagy sem.

„Miért kell nekünk kétharmad? Sok olyan fideszes politikusról tudok, akik azt szerették volna, hogy ne legyen kétharmad, mert a sokadik már biztosan nem tett jót.” Szerinte a rendszer nem annyira stabil, mint amilyennek tűnik. Arra a kérdésre, hogy áldozatokat is hozna-e azért, hogy az ország jó irányban menjen, annyit mondott: „Whatever”. Magyar Péter állítása szerint nem fél: „ha én lennék Rogán Antal, nagyon vigyáznék arra, hogy Magyar Péternek ne essen semmi baja”.

A beszélgetés végén a jövővel kapcsolatban annyit mondott, hogy „gyorsan össze tudnak dőlni rendszerek”, ez pedig egy „becsontosodott rendszer”. Elmondta, hogy ott volt a 2018-as és 2022-es eredményvárón, és voltak nem nyugodt arcok is. Azt állítja: a választások előtt azért is volt az alapítványokba szervezés, mert „ment az, hogy mi van, ha nem mi nyerünk”. Magyar nem tartja kizártnak, hogy választáson váltsák le a kormányt, de esélyesebbnek tart egy belső átalakulást, mikor Orbán Viktor „nyugdíjba megy”.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...