fbpx

FRISS HÍREK

Az 52-es főút fáinak kijelölése indokolt volt, de kivágásukra egyelőre nincs szükség

- Advertisement -

Az elmúlt egy-két hétben sok ágat, gallyat levágtak az 52-es út melletti fákról. Hogy megtudjuk miért, a kecsup.hu felkereste az állami tulajdonú Magyar Közút sajtóosztályát.

– Az érintett szakaszon elvégeztük a szükséges esetekben a kontrollméréseket, melyek megerősítették, hogy az adott példányok kijelölése indokolt volt. Ezt követően az űrszelvénybe lógó száraz, sérült, rosszállású ágakat levágták kollégáink. Fakivágásra egyelőre nincsen szükség, a számozott fákra vonatkozó további feladatokat egészségi – állékonysági állapotuk romlásának figyelemmel kisérésével a későbbiekben határozzuk meg, figyelembe véve jogszabályi kötelezettségeinket és elsődleges prioritásként kezelve a közlekedésben résztvevők biztonságának fenntartását” – válaszolta megkeresésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Mint megtudtuk, új növények telepítése, további beavatkozás egyelőre nincs tervben, „amennyiben nem válik szükségessé a területre jellemző biotikus, abiotikus és a fákra ható egyéb stresszfaktorok hatása miatt”. Magyarán ha a fák egészségi állapotában valamilyen atényező miatt nem következik be olyan romlás, hogy indokolttá válik kivágásuk.

Sok ágat levágtak az 52-es főút melletti fákról

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...