fbpx

FRISS HÍREK

Az európai tulipán – holland nagyköveti látogatás Kecskeméten

- Advertisement -

Március 27-én egész napos látogatást tett Kecskeméten Desirée Bonis, a Holland Királyság budapesti nagykövete. Kiadónk és lapunk képviselői személyesen is találkozhattak a nagykövettel.

A délelőtt folyamán holland-magyar üzleti fórum címmel szervezett tájékoztatót, üzleti találkozót és konzultációt a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Holland Királyság Nagykövetségével, valamint a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamarával. A teltházas rendezvény a holland piac iránt érdeklődő vagy a már ott jelen lévő vállalkozások számára kínált áttekintést Kecskemét és a térség holland-magyar gazdasági kapcsolatairól és a bővítési lehetőségekről.

Hollandia nagykövete beszámolt arról, hogy a Világgazdasági Fórum felmérése szerint Hollandia a világranglista ötödik helyét foglalja el a legversenyképesebb gazdaságok rangsorában, az innovációt illetően pedig a negyedik Európában. A magyar-holland kereskedelmi mérleg 13 milliárd euró, mely egy év alatt 14 százalékkal növekedett.

Térségünkben 26 holland vállalkozás működik a 600 magyarországi holland érdekeltségű cég közül. A további kapcsolatok építése érdekében a nap folyamán a nagykövet és kísérete több helyi holland-magyar vállalkozást és az egyetem vezető képviselőit is meglátogatta.

A Holland-Magyar Gazdasági Kamara vezetője, Rakos-Szegleti Beáta kiemelte a kapcsolatépítés jelentőségét, s felhívta a figyelmet a hamarosan megnyíló új pályázati lehetőségre, a Tulipán Díj a Fenntarthatóságért” kezdeményezésre, melynek célja, hogy minden évben elismerje azokat a kkv-kat, start-up vállalkozásokat, vállalatokat vagy nonprofit szervezeteket, amelyek egy adott iparágban kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a fenntarthatóság érdekében.

Hasonló cikkünk:  Kiállítás nyílt és árverés is lesz a bugaci alkotótáborban készült festményekből

Fotó: KecsUP

Délben kecskeméti civil szervezeteket fogadott ebéden a nagykövet és kísérete, amelyen többek között a Szatyor Közösség Egyesület, a Zöld Küldetés Egyesület és a hírportálunkat kiadó Áramlat Alapítvány képviselői beszámoltak a helyi civilszervezetek innovatív, közösségfejlesztő, szemléletformáló kezdeményezéseiről. A kötetlen beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a független média és az aktív, autonóm civil társadalom szerepvállalása fontos pillére a helyi demokráciának, s ehhez fontos lenne minél több civil közösségi tér megnyitása is.

Reméljük, hogy a nagykövet asszonyt ismét körünkben üdvözölhetjük egy tematikus európai témájú beszélgetésen, folytatva az évek óta tartó szakmai kapcsolatot és párbeszédet.

Zarándy Zoltán írása

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...