fbpx

FRISS HÍREK

Elkelt a Gizella téri városi ingatlanrész, a hasznosításáról a vevő még nem tud információval szolgálni

- Advertisement -

A meghirdetett nettó 36 millió forintért kelt el a KIK-FOR Kft. tulajdonában lévő Gizella tér 1. szám alatti társasházban lévő első emeleti ingatlanrész. A tulajdon tervezett felújításával és hasznosításával kapcsolatosan megkerestük az egyetlen érvényes vételi ajánlatot tevő Classic Kft.-ét. Az építőipari cég 2010-ben alakult, aminek a vezetését 2017-ig Sipos László látta el, aki 1998 óta a Fidesz kecskeméti önkormányzati képviselője. Fia, a cég ügyvezetésével járó feladatokat – az Opten cégadatbázisa alapján – 2023 májusa óta látja el.

Hasznosításáról pontosat még nem tudni

Az önkormányzati tulajdonú cég 352 négyzetméter alapterületű irodájáért egyetlen érvényes vételi ajánlatot nyújtottak be, tudta meg szerkesztőségünk. Az ajánlattevőnek 500 ezer forint bánatpénzt kellett előre befizetni. Ezt a kecskeméti Classic Kft. teljesítette, így megvásárolta az elhanyagolt, felújításra szoruló műkertvárosi ingatlant, amitől Kecskemét ingatlankezelő cége már régóta szabadulni akart.

Érdeklődésünkre ifjabb Sipos László, a Classic Kft. ügyvezetője röviden felelt: „A beruházás jelenleg előkészületi fázisban van, így nem tudok pontos információkkal szolgálni.”

Könyvtár és nemzetiségi önkormányzat is működött az épületben

Hasonló cikkünk:  Regionális tudományokkal foglalkozó kutatók tanácskoznak négy napon át Kecskeméten

A volt szolgáltatóház, ami a nyolcvanas évek óta van bejegyezve társasházként – közösségi térként való hasznosításáról az elmúlt években gyakran szó esett a műkertvárosiak körében.

Nagyon régen itt működött könyvtár, később pedig nemzetiségi önkormányzat. Hiába azonban a jó megközelíthetőség, a tér beépítettsége, és a frekventált hely, a rendszeres karbantartás hiánya miatt az ingatlan lepusztult. Többször is beázott, a szigetelés nem megfelelő, a nyílászárók elavultak.

A Műkertváros együtt… Facebook csoportban is hamar megindult a találgatás arról, mi lesz a Gizella téri ingatlannal, miután híre ment, hogy vevőre talált. Közösségi ház, munkásszálló, új iroda, posta – olvashatók a különböző felvetések, ahogy találgattak a vevő kilétéről is. Volt, aki az újonnan megnyílt Széchenyi István Közösségi Házat hozta fel példaként, hogy ilyenre volna szükség a városrészben. Ezzel többen is egyetértettek, amit azzal ütött el egy kommentelő, hogy ilyen már biztos nem lesz, hiszen az önkormányzat eladta az épületet. Beszéltünk viszont olyan helyi lakosokkal is, akiket egyáltalán nem zavar az ingatlanrész eladása, és azt remélik, hogy megújulhat az egész Gizella tér.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...