fbpx

FRISS HÍREK

Emberhátrányban tudott egyenlíteni Lakitelek Nyárlőrincen (galériával)

- Advertisement -

A vármegyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában a 16. fordulóban Lakitelek, a szomszéd településre, Nyárlőrincre utazott.

A mérkőzés első felében a Nyárlőrincnek egy felsőlécet eltaláló lövése és egy meg nem adott, lesből született gólja is volt. A lakiteleki játékos Tombácz Barnabás korai góljáról és kiállításáról szólt az első félidő, így a vendégek egy gólos vezetéssel és tíz emberrel kezdhették a második játékrészt.

A második félidőben Bali Gábor és Torbavecz Tamás góljainak köszönhetően a hazai csapat meg tudta fordítani az eredményt. A kilencven perc lejárta után, a hosszabbításban Kovács László bedobásának köszönhetően, Szólát Kevin szemfüles góljával döntetlenre tudta menteni a vendégcsapat az eredményt.

A mérkőzés után György Csaba, a nyárlőrinciek edzője így nyilatkozott: – Úgy éreztem jobban akarta a győzelmet az ellenfél, a párharcokba keményebben beleálltak. A kiállítást követően átvették a kezdeményezést, tudták játszani a játékukat. A második félidőben elkezdtünk focizni, elkaptuk a fonalat, azonban nem használtuk ki kellően a helyzeteinket. Harmadik gólt nem rúgtunk, így a mérkőzést nem tudtuk lezárni, míg az ellenfél ügyesen rombolta a játékunkat. A kavarodásból a legvégén a Lakiteleknek sikerült megszereznie a döntetlent jelentő találatot, de a futball az ilyen.

Arra a kérdésre, hogy a csapat célként tűzte-e ki a bajnoki címet Bali Gábor, játékos a következőket mondta: – Egy baráti társaság vagyunk, egy kis falusi brigád. Solttal, Kiskunmajsával és Kerekegyházával küzdünk a dobogóért. Próbáljuk kihozni magunkból a legjobbat, zsinórban hat mérkőzést nyertünk, de azért tudjuk a helyünket. A Solt toronymagas esélyese ennek a bajnokságnak. Nem azt mondom, hogy föltett kézzel megyünk jövő héten Soltra, szeretnénk ott is nyerni, de semmi célkitűzés nincs előttünk. Mi élvezzük a focit és örülünk, hogy együtt lehetünk.

Kemenes György, az LTE edzője az alábbiakat mondta a találkozó után: – Igazából óriási küzdelem volt, amibe mi nagyon jól álltunk bele. A fiúk maximálisan megoldották a felkészülés során gyakoroltakat. Átírta kicsit a forgatókönyvet a kiállítás, amit véleményem szerint megelőzött egy hibás játékvezetői döntés, ez vezetett a játékosunk kiállításához. Ezzel azonban nem tudunk mit kezdeni, a sporttárs így látta…… Nyilván Bali Gabi kvalitása most is megmutatkozott, nagy erőssége és vezére a csapatának, azonban nekünk is van vezérünk Győri Sanyi személyében. Úgy gondolom, amíg nem volt kiállítás tizenegy harcos volt a pályán, majd a kiállítást követően tíz. A változtatások után a cserék is jól szálltak be, el tudtuk tüntetni a létszámfölényt és a fiatal csapatunk végül egyenlíteni tudott. Büszke vagyok minden játékosomra, ez férfimunka volt! Külön köszönet a minket elkísérő szurkolóknak és a szimpatizánsainknak, akik végig buzdították csapatunkat!

Hasonló cikkünk:  Májusban adják majd át a forgalomnak az M44-es út Szentkirály és Tisza közötti szakaszát

– Milyen érzés, hogy az előző klubja ellen szerezte meg ezt a bravúros idegenbeli döntetlent, főleg tíz emberrel?

– Nagyon sok érzés kavargott és kavarog is bennem. Nyilván ennek a csapatnak a 80 százaléka az én kezem alatt is erősödött és érlelődött. Nem véletlen szereztek bronzérmet annak idején. A srácok a mai napon is intelligensen, örömmel fogadtak, oda jöttek, köszöntek. Nekem ők is ugyanúgy a fiaim, mint ahogyan most a lakitelekiek.

Nyárlőrinc LSC-Lakiteleki TE 2-2 (0-1)
Nyárlőrinc, vezette: Bosnyák Sándor Attila (Csorba Gábor, Végh Ferenc).
Nyárlőrinc: Jelen – Dezső, Sajtos, Torbavecz, Malomsoki, Kovács M. (Medveczki 84.), Németh N., Faragó S. (Pánczél 46.), Rimóczi (Somlai 63.), Vojtovics, Bali (Túri 85.)
Lakitelek: Benkó – Kotvics, Illés (Kakó 75.), Magyar D., Tamásy K., Vörös, Szólát, Tamásy R. (Kovács L. 84.), Magyar P. (Anka 63.), Győri, Tombácz. Vezetőedző: Kemenes György.
Gólszerző: Bali 55., Torbavecz 70. ill. Tombácz 3., Szólát 91. percben.
Kiállítva Tombácz a 33. percben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...