fbpx

FRISS HÍREK

Épületeket és hatalmas parkolót akarnak a kínaiak Szegeden, kis Grófó okítja a szolnokiakat, Vas megyében bujkál Varga Judit és új párja

- Advertisement -

Baj van az ikonikus, felújított miskolci tévétoronnyal, fél óra alatt két pert nyertek a debreceni pedagógusok. Debrecen után Sopronban a legdrágábbak a lakóingatlanok. festői kis Vas megyei faluban keresi a nyugalmat Varga Judit és új párja. Bejelentette jelöltjeit Pécs polgármestere és az ellenzéki összefogás, dupla Széchenyi tér méretű parkolóra és még több épületre kért engedélyt a kínai BYD Szegeden. Kis Grófo motiválja a szolnoki fiatalokat, Veszprém aggódik, hogy mi lesz az EKF-projekt után. A fővároson kívüli független sajtó hírösszefoglalója Szombathelytől Miskolcig, Szegedtől Sopronig.

Borsod24: Mi a baj a frissen felújított Avasi kilátóval?

Tavaly év végén átadták a megújult Avasi kilátót, amely éppen idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Az alapfunkciója szerint tévétoronyként szolgáló építmény már a kezdetektől a miskolciak kedvenc kirándulóhelye lett, így hát nem csoda, hogy ilyen hosszú idő alatt a város identitásának részévé vált. Természetes, hogy emiatt bármilyen változást kétkedve fogadnak a helyiek, így rengeteg kritikát kap az önkormányzat és a kivitelező. Erre tromfolt rá a város főépítésze, aki logikusan bebizonyította, csak a város lakóin múlik, milyenné válik az ikonikus torony – írta meg a Borsod24.

Debreciner: Fél óra alatt két perben is nyertek debreceni pedagógusok a tankerülettel szemben

Az elmaradt illetménypótlékokért indított eljárások hatékony nyomásgyakorlási eszközök lehetnének a pedagógustársadalom kezében – hívta fel a figyelmet Zeke László debreceni ügyvéd. Az országszerte zajló pereket azért indítják a pedagógusok, mert a tankerületek önszántukból jellemzően nem fizetik ki a munkavállalóiknak a 96 órán belül elrendelt helyettesítések után járó illetménypótlékokat. A pedagógusok követelései általában néhány tízezer forintról szólnak, a vesztes fél által fizetendő perköltség ennél jóval magasabb összeg – írta a Debreciner.

Enyugat.hu: Sopron a második legdrágább város

Sopronban négyzetméterenként 1,18 millió forintba kerülnek a lakóingatlanok – https://www.enyugat.hu/cikk/46877_sopron_a_masodik_legdragabb_varos az Otthon Centrum elemzésére hivatkozva. A legmagasabb négyzetméterenkénti ár, 1,22 millió forint Debrecenben van, a harmadik helyre Szeged jutott fel 1,12 millió forintos árral. Egymillió forint feletti fajlagos ár jellemző még Érdre, Pécsre és Veszprémre. A nagyvárosok mindegyikében az átlagos négyzetméterár megközelítette az egymillió forintot, Miskolcon is 900 ezer forint fölé nőtt az átlagérték. 

Kecsup: Sok lakó szerint veszélyesek és még szöszölnek is, ezért kivágják a nyárfákat a katonatelepi véderdőben

Egyelőre fél hektáron vágnak ki minden fehér nyarat – bár nem a legjobbkor -Kecskemét-Katonatelepen, a vasút és a Lugas sor közötti parkerdőben. Szabó Lajos erdőmérnök, Kecskemét erdészeti szakirányítója a Kecsupnak elmondta, a lakossági panaszok-kérések játszották a főszerepet eltávolításukban: sokan félnek attól, hogy kidőlnek, és közelben élőket zavarja a fák repülő fehér „szösze” is. A Kecsup szerkesztőségét ugyanakkor megkeresték olyanok is, akik szívükön viselik a fák és a véderdőben élő állatok sorsát.

Nyugat.hu: Festői kis Vas megyei faluban keresi a nyugalmat Varga Judit

Hasonló cikkünk:  Mit gondolnak a kecskeméti politikusok a Magyar Péter jelenségről?

Varga Judit és új párja, Windisch László a két hete a bozsoki Kerekes Cukrászdában is tűntek felderítette ki a Nyugat.hu Bozsokon. A volt igazságügyi miniszternek és az Állami Számvevőszék elnökének kapcsolata pár nappal korábban derült ki, amikor a W Budapest ötcsillagos szálloda bárjába fotózták le őket. A lap úgy tudja, hogy Windisch László 2017-ben vásárolt egy házat a festői Bozsokon, így korábban is feltűnhetett már a helyi boltban, vagy cukrászdában, csak akkor még nem volt olyan feltűnő jelenség, mint Varga Judittal az oldalán. A Nyugat azt írja, ha valaki mégis szeretne összefutni a közélettől visszavonult Varga Judittal, az Bozsokon és környékén talán megteheti a jövőben. 

Szabad Pécs: Bejelentette jelöltjeit Pécs polgármestere és az ellenzéki összefogás

Öt éve 18, 2024-ben 17 körzetben választhatnak baranyai megyeszékhelyen élők. 2019-ben a független Péterffy Attila által vezetett ellenzéki összefogás nyert Pécsett. Péterffy újrázni szeretne, s most a képviselőjelölteket is bemutatta, olvasható a Szabad Pécs választási háttéranyagában.

Szegeder: Újabb épületekre és egy dupla Széchenyi tér méretű parkolóra kér engedélyt a BYD

A Szegeder írta meg elsőként, hogy a BYD kínai elektromosautó-gyártó nem sokkal a hivatalos decemberi bejelentés után, januárban már kérte is az alapozási engedélyeket a vármegyei kormányhivataltól présüzeméhez. Az engedélyeket azóta megkapták, ám márciusban két újabb hegesztőüzem, egy végső összeszerelőüzem és egy ehhez tartozó hatalmas étterem alapozására kértek építési engedélyt. Olyan autókat tároló parkolót is létrehoznának, mely kétszer tudná magába foglalni a szegedi Széchenyi teret.

Szol24: Kis Grófo motiválja a szolnoki fiatalokat

Motivációs előadást tartott Szolnokon, az Aba Novák Agórában a városban született mulatós sztár, Kis Grófo. Az újabban a Fidesz kampányrendezvényein is gyakran feltűnő roma előadó fiatalokkal beszélgetett és énekelt is nekik – fedezte fel a Szol24. A beszélgetés témája az volt, hogyan fér meg egymás mellett a hagyomány és a popszakma?  Ami bizonyos: Grófónak sikerült összeegyeztetnie a két dolgot, így pénzügyi gondjai a jövőben nem lesznek, hiszen február elején arról is írt a hírportál, , hogy legalább 10 millió forintos karórát villantott egy, a roma kultúra erősítéséről szóló tárgyalás alatt.

Veszprém : Gyárkert 2024 – Van élet az EKF után?

Programokban gazdag volt a tavalyi év, de a pénzforrások elapadtak. Itt maradtak nekünk az infrastrukturális fejlesztések, a felújított épületek, néhány új rendezvénytér. A legnagyobb közösségigényt kétségtelenül a Gyárkert szolgálta ki. Mi lesz vele az EKF után Amióta a Téli Gyárkert bezárta kapuit, nem nagyon látszott mozgás a területen. Megmarad? Lesznek idén is rendezvények? Megvalósul az a terv, hogy a jövőben nyitott közparkként használhatják a veszprémiek? És ha igen, mikor, hiszen már itt a tavasz? – tette fel a kérdéseket a Veszprém Kukac

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...