fbpx

FRISS HÍREK

Olvasói vélemény a kecskeméti közügyekkel kapcsolatban

- Advertisement -

„Kedves Mindenki, Kecskemétiek és Környékiek!

Tavaly nyáron több alkalommal is Szegedre vezetett az utam, hol munka, hol kikapcsolódás. Két alkalommal párommal kerékpárokat is vittünk magunkkal, és így kétszer is áttekertünk keresztül-kasul az egész várost. Szép időnk volt, a kerékpárutak jók voltak, az autósok az egész városban akceptálták, hogy itt bizony sok ember drótszamarazik. Szegedről vonattal jöttünk vissza Kecskemétre, és Kecskeméten is át kellett tekerni keresztül-kasul. Az idő Kecskeméten is szép volt, csak éppen a kerékpárutakon kialakult huppanók (lásd Izsáki út melletti borzadály) vagy a kerékpárutak kereszteződésekben meglévő szintkülönbségei miatt defektet kaptunk kétszer is. Tempót vissza kellett venni, ha nem akartuk, hogy a kerékpárok is tönkremenjenek. Az utak miatt ránkerőltetett csiga tempónál elkezdtünk nézelődni – megyeszékhelyünk útjai kátyú, kátyú hátán. A Hornyik János körút a Jókai úttól a Széchenyi térig annyira kátyús, hogy a buszok majd szétesnek rajta, két kézzel kell kapaszkodni, hogy az ember az ülésről le ne essen. 2 éve épül egy 2*2 sávos út, ami miatt akkora forgalmi dugók alakulnak ki, hogy az ember időpontra történő érkezése teljességgel kiszámíthatatlan. A város nagytemplommal szembeni parkját leszámítva valamennyi park kiszáradva, elgazosodva.

Felháborító a régi KTE pálya környezete is – csak a birkák hiányoznak róla. Időközben a városi önkormányzat is foglalkozott a park állagával – és csodák csodájára egy valamiben egyet értettek! – ez a város szégyenfoltja :(.  Egyebekben nem sikerült dűlőre jutniuk, illetve aki a helyzeten változtatni tudna – a jelenlegi városvezetés, – visszamutat 2005-re, és ezzel mossa kezét – szánalmas az egész!

De nem fest különbül a vasútállomással szembeni park sem.

Ezzel szemben Szegeden minden park zöld, rendezett, az utak jó állapotúak, a tömegközlekedésben villamos, troli, városi busz. Hatalmas, élettel teli sétáló utcák, a vendéglátóhelyek előtt kiülők, asztalok, vendégek, nevetés, élet. Rossz érzéseimet csak fokozta a közelmúltban az interneten olvasott cikk, amely szerint Kecskemét a legélhetetlenebb megyeszékhely. Bárki számára elérhető adatokból megtudtam, hogy Budapestet leszámítva Székesfehérvár és Győr után Kecskemét a harmadik az egy főre eső iparűzési adó bevétel tekintetében. Az egy főre eső iparűzési adó Szegeden 58,5 millió Ft, míg Kecskeméten 116,8 millió Ft/fő. Ami éppen duplája a szegedi adatnak!

Szeged épül, szépül – Kecskemét meg…

Ha ez még nem lenne elég, akkor egy másik cikkből megtudhattam, hogy: Új támogatókról és a stadion felújítás első üteméről is beszámolt a Kecskeméti TE. Nos ezeknek az új támogatóknak a fele közszolgáltató vagy közpénzből gazdálkodik. A cikkből megtudtam: Az eseményen Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármester asszonya is jelen volt, ahogy a város két országgyűlési képviselője, dr. Salacz László és dr. Szeberényi Gyula Tamás is. Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, a város továbbra is maximálisan a csapat mögött áll, – nos én ettől nem lettem boldogabb, és azt gondolom, hogy ennek a városnak sokkal nagyobb problémái vannak amelyekre a városvezetőknek, országgyűlési képviselőknek sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani.

PL: egészségügyi ellátás – augusztus első hete óta nem lehet időpontot kapni egy nyaki ultrahangos vizsgálatra 2023-s évre, csak 2024. januártól lehet majd kérni. Addig meg hulljon a férgese. Persze magánrendelésre lehet időpontot kapni, és a vizsgálat ugyan abban a rendelőben történik mint a TB támogatott. Felháborító!!

Írásunk többször is lepattant a Facebook-ról, pedig annak megírásakor semminemű politikai szándék nem motivált minket. Egyszerűen elkeseredtünk, hogy miért kell nekünk kátyúkkal küzdeni, miért kell kiszáradt, gazos parkokat látnunk, miért van, hogy kigurulunk a megyeszékhelyről bármely irányba és a legkisebb falvakban is hibátlanul leaszfaltozott főutakat, mellékutakat, gondozott főtereket lássunk (pl. Ballószög, Kerekegyháza, Városföld, Kunszállás)? „

Ha Ön is elmondaná véleményét, észrevételeit a Kecskemétet érintő közügyekkel kapcsolatban, akkor írjon nekünk a szerkesztoseg@kecsup.hu email címre!

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

 

 

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...