fbpx

FRISS HÍREK

Romantikázó kanalasgémeket kaptak lencsevégre a Kiskunsági Nemzeti Parkban

- Advertisement -

„A kanalasgémek korán visszatértek telelőhelyeikről a hazai költőterületekre, az elsők már február közepén megérkeztek” – adta hírül közösségi oldalán a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága.

Fotó: Pigniczki Csaba/KNP

A lencsevégre kapott hím és a tojó egymás nyakát és begyét tollászkodja a csőrével, ami a kanalasgém párok közötti kapcsolat megerősítését szolgálja. Dr. Pigniczki Csaba, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársa – egyúttal a kép készítője – azt is elmondta, hogy a madarak idén szokatlanul korán választottak párt maguknak és már elkezdtek fészket foglalni és felújítani a gémtelepeken.

A kanalasgémek fészkeiket elsősorban sík vidéki mocsarakban és tavakon, egymástól kis távolságra rakják, ahol a vízmélység megakadályozza a ragadozók megközelítését. Egy fészekalj általában 3-4 tojásból áll.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...