fbpx

FRISS HÍREK

Török Gábor: a Fidesznek, és az ellenzéknek is ártott Magyar Péter színrelépése

- Advertisement -

Török Gábor politikai elemző szerda késő este a Partizán műsorában beszélt a Magyar Péter jelenségről. Szerinte 9 éve nem látott politikai válság van Magyarországon, ami miatt nagyon komoly veszteségek érték a Fideszt, és amiből az ellenzék semmit nem tud profitálni, mert a figyelem Magyar Péteren van.

Varga Judittal kapcsolatban elmondta, hogy nehéz eldönteni, hogy mennyiben volt Varga, és mennyiben a hatalomgyár döntése, hogy a volt miniszternek Hajdú Péter műsorában kellett részletezni házassága történetét. Ez Varga nélkül nem történhetett volna meg, de mindenképpen benne volt a hatalomgyár döntése is. Ez arra utal Török szerint, hogy a Fideszben súlyosnak látják a politikai helyzetet.

Az elemző szerint a Fidesz február másodika óta elvesztette a közbeszéd irányítását. A kezdeményezést viszont szerinte nem az ellenzék, hanem először a sajtó, később Magyar Péter szerezte meg. Sok év után ez az ügy az első, amiről a kormánykritikus és a kormánypárti média is beszámol, és így a Fidesz szavazóihoz is eljut.

Török úgy véli, hogy nagyon látszik a messiásvárás, Magyar sok szavazónak jóval hitelesebb, mint az ellenzéki politikusok, akik az ellenzéki pártokkal együtt az ellenzéki szavazók többsége előtt is teljesen hiteltelenek. Erre az is utal, hogy Magyar semmi újdonságot nem mond az ellenzéki pártokhoz képest, a beszédeiben ugyanazokat az állításokat ismétli meg, amit ők is szoktak. Szerinte Magyar át tudott lépni ezen az ellenzéki pártokat érintő általános unalmon.

A régiónkban nagyon gyakoriak az ilyen messiásszerű figurák, mint például Babis volt cseh miniszterelnök, de azt nem lehet tudni, hogy egy-egy ilyen messiásnak mennyi az élettartama, vagyis néhány hónapig tart-e a tündöklése, vagy tényleg potens kihívója lesz a kormánynak.

Török szerint a Fideszhez hasonló rendszereket az ellenzék általában nem tudja leváltani, erre csak a rendszeren belülről érkezők képesek, ugyanis a kormánypártok képviselői az ellenzékhez soha nem állnának át, de egy belülről kiszálló dezertőrrel szövetkezhetnek.

Hasonló cikkünk:  Havonta 20 milliárd forinttal nő a kórházak eladósodása

Teljesen egyértelműnek tűnik, hogy Magyar Péter már korábban is politikus akart lenni, nem spontán döntést hozott meg a kegyelmi ügy kirobbanásakor. Nagy kérdés, hogy Magyar Péter a maga oldalára tud-e állítani fideszeseket. Török szerint valamennyi embert igen, de Magyar támogatóinak nagy többsége korábban is ellenzéki volt, és csak várta a messiást.

Magyar jövőjével kapcsolatban Török szerint azokat a fontos kérdéseket kell megválaszolni, hogy kit vesz maga mellé, kivel szövetkezik. Minden politikai kezdeményezésbe mindenki azt látja bele, amit akar, de egy idő után mondani kell valamit arról, hogy mit gondol az ország vagy a világ dolgairól.

Magyar Péternek a nagy kihívások még most kezdődnek: egyrészt elveszik az újdonság kihívása, hasonlóvá válik, mint az ellenzéki pártok. Török szerint lehet, hogy ha Magyarnak nem sikerül most pártot szerveznie, két hónap múlva már mindenki el fogja felejteni. Másrészt a Fidesznek most egy célja van: elhitetni a saját szavazóival, hogy Magyar Péter egy nőverő áruló.

Az ellenzék szempontjából Magyar Péter megjelenése mindenkinek rossz, a status quo felbomlott: emiatt a DK együttműködést keres az MSZP-vel és a Párbeszéddel, Magyar pedig főleg a Momentum szavazóit szívhatja el, de ugyanúgy átszavazhatnak rá a Kutyapárt vagy a többi ellenzéki párt szavazói is.

Az ellenzéki pártok Török Gábor szerint most kivárnak, azt várják, hogy kiderüljön: a király, vagyis Magyar Péter meztelen. A következő hetekben kiderül, hogy Magyar Péter tud-e még valamit alakítani, vagy a hangfelvétel volt az egyetlen bombája.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...