fbpx
19 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Válaszolt a Médiacentrum, szerintük idő előtti foglalkozni a perköltséggel

- Advertisement -

Vasárnap írtuk meg, hogy helyreigazításról és rendőrségi nyomozásról döntött a bíróság a Kecskeméti Médiacentrum érintettségével.

Az egyik ügyben – melyben Király József, a Szövetség képviselője volt a felperes – az elsőfokú ítélet szerint a perköltséget az alperes kiadója, a Kecskeméti Televízió Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság viseli, összesen majd’ 400.000 forint ügyvédi munkadíjban és további 18.228 forint útiköltségben állapítva meg, az állam felé pedig 36.000 forint illetéket kell megfizetniük.

Megkerestük a Médiacentrum ügyvezető-főszerkesztőjét, Kozák Polettet és helyettesét, Vandlik Jánost, hogy a perköltséget ki fogja megfizetni.

Várható-e, hogy a cikket megíró és közzétevő személyek, valamint a felelős szerkesztő(k) vállalják az általuk okozott kár megtérítését a kiadó felé, ezáltal csökkentve a kiadó és az adófizetők anyagi tehervállalását?” – kérdeztük.

Mi magunk is meglepődtünk, amikor hétfő délelőtt választ kaptunk Kozák Polettől:

„Tisztelt KecsUp szerkesztőség!

A megkeresés idő előtti: a perben egyelőre még csak az elsőfokú ítélet került kihirdetésre, az alperes részére perköltség-fizetési kötelezettséget esetlegesen csak a jogerős ítélet írhat majd elő.  

Tisztelettel és üdvözlettel:

Kozák Polett
Ügyvezető-főszerkesztő

Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft.”

A jogerős ítéletkor visszatérünk a kérdésre és tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy ki fizeti a révészt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...