fbpx

FRISS HÍREK

A DK elindította a kampányát, szerintük előrehozott választások kellenek

- Advertisement -

Az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon is együtt fog működni a DK, az MSZP és Párbeszéd. Erről a stratégiai együttműködésről kötött megállapodást a három párt. A Demokratikus Koalíció pedig megtartotta a kampánynyitóját, amin Karácsony Gergely főpolgármester is felszólalt.

Dobrev Klára a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti listájának vezetője szerint nem kiegyezni, hanem megküzdeni akarnak, nem kormányváltást, hanem az Orbán-rendszer bukását akarják. „A Fidesszel eddig sem és ezután sem fogunk össze, soha” – mondta Dobrev, majd hozzátette, hogy szerinte ma ők jelentik a reményt.

Kifejtette azt is, hogy rengeteg munka volt megszervezni, hogy ez a nagy csapat összejöjjön, és hogy szerte az országban polgármestereket és képviselőjelölteket tudjanak indítani. Leszögezte továbbá, hogy erős, felkészült országos közösség képes csak legyőzni a rendszert, és egy felkészült közösség képest majd vezetni az országot, amelyben szakpolitikusok, civilek, hazafiak vannak, akik képesek félretenni nézeteltéréseiket, pártérdekeiket.

 „Ez a szövetség nem csak a mának szól, ez Orbán rendszerének lebontásáról és egy élhető európai Magyarország megteremtéséről szól” – mondta, hozzátéve, hogy magabiztosan vállalja ennek a feladatnak a vezetését.

Dobrev szerint a kormány megérett a bukásra, így okkal elvárható, hogy előrehozott választások legyenek. Minden szinten bedőlt az állam, erre egyetlen fideszes sem lehet büszke – tette hozzá. A Fidesz azzal hitegeti a választókat, hogy majd Orbán Viktor lesz Európa vezetője, miközben az uniós döntéshozatal helyett a mosdóba menekül. „Recseg ropog a rendszer, az egész országban érezni ezt” – mondta.

Dobrev arról is beszélt, hogy erős államot, tisztességes állami szolgáltatásokat, mindenki számára elérhető ingyenes oktatást és egészségügyet szeretne, olyan országot, amely nem kifelé tart Európából, hanem ott van Európa közepén. – Mi Európai Egyesült Államoknak hívjuk, lehet máshogy is nevezni, mert az így is úgy is meg fog alakulni, és csak rajtunk múlik, hogy velünk vagy nélkülünk – fogalmazott.

Hasonló cikkünk:  Épületeket és hatalmas parkolót akarnak a kínaiak Szegeden, kis Grófó okítja a szolnokiakat, Vas megyében bujkál Varga Judit és új párja

Karácsony Gergelynek az elmúlt öt évből számtalan története van, amely jelképezi, mivel is kell szembe nézniük: nem csak azokat kell képviselniük, akik a különböző világválságoktól félnek, például az ökológiai katasztrófától, hanem azokat is, akik a mindennapi megélhetéssel küzdenek és a hónap végétől félnek.

A főpolgármester szerint első ciklusára büszke lehet, és pontosan tudják, hogyan kell felszámolni a szegénységet. Kifejtette, az elmúlt tíz évben senki nem ültetett annyi fát, mint ők, senki nem cserélt le annyi buszt, mint ők, emellett megbecsülték a munkavállalóikat.

Karácsony hozzátette, hogy Európa nem az ellenségük, hanem a szövetségesük, aktív lobbizásba kezdtek, Budapesten 300 milliárd forint értékben tudnak uniós forrásokat használni a lakhatási és klímaválság enyhítésére, a közlekedés javítására, a kultúra támogatására. Budapest őrzi a köztársasági eszmét, akkor tud fejlődni, ha megmarad szabadnak – mondta.

Molnár Csaba, a DK alelnöke, európai képviselője szerint a legfrissebb legenda „a rogánozás legendája”, Orbán Viktor nevét szinte nem is hallani, annyit beszélnek Rogán Antalról. Ennek a legendának pedig egyetlen célja van: Orbán Viktor mentegetése, mert valójában ő a NER létrehozója. Szerinte legendaépítés zajlik, az „igazi ellenzékiekről” például ma azt híresztelik, hogy az igazi ellenzéki az, aki minimum egyszer a Fideszre szavazott, aki még tavalyelőtt is benne volt Orbán világában (itt vélhetően Magyar Péterre utalt), de – szögezte le – „az bizony az, aminek tűnik: igazi, hithű fideszes”.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...