fbpx

FRISS HÍREK

A Fidesz nem sajnálja a pénzt Facebook hirdetésekre, nagyságrendekkel többet költ, mint az ellenzéki pártok

- Advertisement -

Az országgyűlési választástól eltérően az európai parlamenti és az önkormányzati választás kampányában nincs törvényi korlát, csak az elkölthető pénz mennyisége szab határt, hogy egy-egy párt mennyit költ politikai hirdetésekre. A Fidesz nem is aprózta el, a kampány első hetében százszor annyit költöttek Facebookon hirdetésekre, mint a Momentum, és ezerszer annyit, mint a DK.

Elszámolni sem kell az elköltött pénzekkel, mert a pártok nem kapnak állami támogatást a kampányra, amúgy pedig az Állami Számvevőszék nem is szokta a kampányköltések közé sorolni a közösségi médiában feladott hirdetéseket.

Napjainkban már az ezen a platformokon megjelenő hirdetések jobban meg tudják célozni a választópolgárokat, mint az utcai plakátok.

  • Április 19-25. között a Fidesz 24.467.207 forintot költött a Facebookon a saját oldalán megjelenő posztok hirdetésére.
  • A Momentum ugyanebben az időszakban 259.792 forintot, a Demokratikus Koalíció 27.748 forintot áldozott ugyanerre a célra.
Hasonló cikkünk:  Az olasz húskirálytól próbáltak több soron pénzt kicsalni, most börtön várhat rájuk

Ezek a pártok főoldalán megjelenő hirdetések, az egyes politikusok esetében is hasonló különbségek vannak. Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje 12.451.105 forintnyi hirdetést kapott pártjától a kampány első hetében, Orbán Viktor miniszterelnök bejegyzéseinek hirdetésére pedig 5.491.905 forintot költöttek.

A DK a két EP-képviselőjének posztjaira ennyit költött:

  • Molnár Csaba: 1.257.641 forint,
  • Dobrev Klára: 148.110 forint.

A Megafon ugyanebben az időszakban 46,5 millió forintot költött Facebook-hirdetésekre.

via RTL Híradó

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csütörtökön kezdődik a CityRocks-KecskemétRocks Fesztivál

Hétfőn a Café Plázs Dessert Boutique-ban Gajda Ferenc, a fesztiválsorozat főszervezője és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester tartottak sajtótájékoztatót az...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...