fbpx

FRISS HÍREK

A kormány nagylelkűen adományoz a református egyháznak

- Advertisement -

Közel huszonötezer négyzetméteres fővárosi területet adott át az állam a Református Egyháznak, ezzel párhuzamosan pedig módosították a terület építési szabályzatait is – írta a Kétfarkú Kutya Párt kerületi alszervezete.

Kocsis Máté és Gulyás Gergely egy tavaly februári salátatörvényben vitte át az országgyűlésen, hogy az érintett területet átadják az egyháznak „hitéleti, oktatási, felsőoktatási célok elősegítése” címen.

Balog Zoltán püspöki irodának kapott az államtól januárban egy 1,4 milliárd forintos értékűre becsült, közel hatszáz négyzetméteres palotaépületet – teljesen ingyen. A hivatalos indoklás szerint a szolgálat „hivatali feladatainak ellátása érdekében” volt szükség arra, hogy a püspök egy belvárosi luxusingatlanból intézze az egyházkerülete ügyeit.

Az átjátszást biztosító, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokról nem kell lefolytatni településképi véleményezési eljárást, valamint az erről szóló tájékoztatás és szakmai konzultáció sem kötelező. A közterület alakítási terv készítésének és alkalmazásának nincs helye, a határidők rövidültek.

Hasonló cikkünk:  Március közepétől vízummentesen utazhatunk Kínába

Az MKKP szerint a nemzeti vagyonról szóló törvény értelmében az állam által ingyenesen átadott ingatlant tizenöt évig nem idegeníthetik el. Az utóbbi években azonban ez alól számtalan felmentést adott az állam, így akár az egyház terve az ingatlan eladása is lehet. A jelenleg kedvező zöldterületi és beépíthetőségi mutatókkal bíró területet az egyház tizenöt éven belül, de ha úgy tetszik, akár hamarabb is átadhatja egy beruházónak jó áron.

Steinbach József lett az új zsinati lelkészi elnök, aki a szerdai székfoglaló beszédében így fogalmazott:

„Hálát adunk tehát az elmúlt három és fél év lelkiségért, igére figyelő és imádkozó kegyességéért. Hálát adunk azért az egységért, amit ebben az időszakban a Zsinati Elnökségi Tanácsban megéltünk. Mindent és mindenkit megmozgató folyamatok indultak el.”

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...