fbpx

FRISS HÍREK

A Szuverenitásvédelmi Hivatal célkeresztjében: Magyar Péter és állítólagos kapcsolatai

- Advertisement -

A Magyar Nemzet arról cikkezett, hogy Magyar Péter mögött megjelent a Bajnai Gordon fémjelezte Datadat-kör. Ennek nyomán a Szuverenitásvédelmi Hivatal külföldi finanszírozási kísérlet gyanúja miatt vizsgálatot indít.

A hivatal közleményt adott ki, ami szerint felmerül a gyanúja annak, hogy „ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló”, amelyik a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta, és megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat, valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg ismét a magyar választásokat vette célba.

A kormánypárti lap a Magyar Péter vezette mozgalom, a Talpra Magyarok Közössége honlapjának adatvédelmi tájékoztatója alapján jutott el a Datadat-körig. A Google tárolja az estratos.eu és a lundadonate.org oldal ügyfeleinek az adatait, csakhogy a cikk szerint az előbbi mögött az a bécsi székhelyű Estratos Digital GmbH áll, amelyet korábban Datadat GmbH-nak hívtak.

A Magyar Nemzet szerint azzal próbálta elrejteni a szerepét Bajnai Gordon köre, hogy átnevezte a Datadat-kör osztrák cégét. A magyarországi leányvállalat, a Datadat Professional Kft. kapcsán felmerül Gyurcsány Ferenc korábbi tanácsadójának, Dessewffy Tibornak, valamint Bajnai Gordon volt miniszterelnöknek, Szigetvári Viktor korábbi államtitkárnak és Ficsor Ádám korábbi titokminiszternek a neve is.

Márki-Zay Péter őket bízta meg a Mindenki Magyarországa Mozgalom kampányának lebonyolításával – írja a kormánypárti lap, amely szerint a lundadonate.org oldal mögött a Datadat-kör által kifejlesztett adománygyűjtő platform bújik meg.

Hasonló cikkünk:  Török Gábor: a Fidesznek, és az ellenzéknek is ártott Magyar Péter színrelépése

Szigetvári Viktor ügyvezető a Datadat nevében közleményt adott ki a cikk megjelenése után:

„Szemben a Magyar Nemzet ma megjelent hazug állításával sem a Datadat Professional Kft., sem a korábbi Datadat GmbH jogutódja nem áll üzleti kapcsolatban sem Magyar Péterrel, sem pedig más, hozzá kapcsolható párttal vagy egyesülettel. Minden más ezzel ellentétes állítás hazugság. Társaságainkat a propagandasajtó nem kereste ezen téves információ közlése előtt.”

Magyar Péter is reagált a Facebook-oldalán:

„Az úgynevezett Szuverenitásvédelmi Hivatal havi ötmillió forintért kitartott elnöke, Lánczi Tamás vizsgálatot indított velem kapcsolatban, külföldi befolyásolási kísérlet miatt. – Kedves Tomi! Örülök, hogy megdolgozol a pénzedért. Javaslom, hogy a Fideszt is keresd meg, akár az Állami Számvevőszék elnökével (havi 6,5 millió forint) közösen és érdeklődjetek náluk, hogy évente hány milliárd forintot költenek 2015 óta az amerikai kampányguruknál, a gyűlöletpropaganda mestereinél, illetve, hogy Orbán Viktor hogyan avatkozik be magyar adófizetői milliárdokkal szinte az összes balkáni választásba, de még a franciába is. Várom a hívásodat.”

A Fidesz még egy 2023 novemberében benyújtott törvényjavaslat elfogadásával hozta létre Szuverenitásvédelmi Hivatalt. A jogszabály miatt az Európai Bizottság 2024 februárjában kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...