fbpx

FRISS HÍREK

Április 27-én aszfaltozás miatt nyugati irányban lezárják a csomópontot a Katona József Gimnáziumnál 

- Advertisement -

2024. április 27-én (szombaton) 7:00 óra és 17:00 óra közötti időszakban aszfaltozási munkálatokat végeznek Kecskeméten a Mária körút – Dózsa György út – Árpád körút csomópontjában, amelynek következtében reggeltől a csomópont nyugati, Dózsa György út felőli ága teljes keresztmetszetben lezárásra kerül – tájékoztat az Építési és Közlekedési Minisztérium.

  • A nagykörúton irányonként egy forgalmi sáv kerül kialakításra, melyeken mindkét irányba egyenesen történő áthaladás, illetve a Petőfi Sándor utca felé biztosított a kanyarodás.
  • A Petőfi utcáról csak jobbra a Mária körútra, bal irányba pedig az Árpád körútra tudnak tovább haladni a közlekedők. Az egyenesen történő haladást, a Dózsa György út irányába korlátozzák.
  • Az aszfaltozás során a Dózsa György úti ágon lévő gyalogos-átkelőhely kivételével mindhárom gyalogos-átkelőhelyet jelzőőrös irányítás biztosítja. A csomópontban lezárásra kerülő Dózsa György úti gyalogátkelőhely helyett a Boldogasszony téri jelzőlámpás gyalogátkelőhelyen keresztül lehet a Dózsa György úton átkelni.
Hasonló cikkünk:  Teltház volt Bod Péter Ákos előadásán az I. Gazdasági Kecsup-Esten (videóval)

Mindemellett felhívják a figyelmet, hogy a nagykörúti két gyalogos-átkelőhely esetében az átkelés bizonyos időszakokban korlátozott lehet, ugyanakkor mindkét gyalogátkelőhely egyidejű lezárására nem kell számítani. A csomópontban mind a gépjárműves és a gyalogosforgalmat jelzőőr irányítja majd. A jelzőlámpák ebben az időszakban nem üzemelnek.

  • A lezárás során a forgalmat az Árpád körút – Küküllő utca – Ipoly utca – Dózsa György út útvonalra terelik. A menetrend szerint közlekedő helyi és helyközi autóbuszok járatai is ezen a nyomvonalon fognak közlekedni, így a Katona József Gimnázium előtt lévő autóbusz-megállóhelyen a buszok ebben az időszakban nem állnak meg, azok kimaradnak. Kérik, hogy indulás előtt az autóbusz közlekedésről a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft., valamint a Volánbusz Zrt. honlapján is tájékozódjanak.

Ugyanezen csomópont keleti oldalát előreláthatóan 2024. május 4-én, szintén szombati napon 7:00 óra és 17:00 óra között aszfaltozzák.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...