fbpx

FRISS HÍREK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

- Advertisement -

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató helyettese lesz a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje a nyolcadik választókerületben, azaz a belvárosban és az Árpádvárosban.

Ami biztos: Tihanics Tibor „jelölt-jelölt” volt, feltűnt azon a Szemereyné Pataki Klaudia polgármester által március 12-én közzétett videón, amely a Fidesz-KDNP leendő képviselő-jelöltjeiről készült fotózásuk alkalmával, erről itt írtunk.

Tihanics Tibor az első sorban balról a harmadik / Képernyőfotó Szemeryné Pataki Klaudia polgármester Facebook-oldaláról

A Kecsup a Fidesz-KDNP jelöltjeinek bemutatására nem kapott meghívást, de a Baon.hu tudósításában „új érkezőként” említette Tihanicsot.

Képernyőfotó, Baon.hu

A kormánypártokkal szemben nem túl kritikus (és akkor még finoman fogalmaztunk) Keol.hu március 26-án arról számolt be, hogy bejárást tartottak a Klapka utca Pöttyös Bölcsődében, és „Szemeryné (sic!) Pataki Klaudia a bejáratnál megállva csodálta éppen az új épületet, amikor köszöntötte őt Tihanics Tibor, birkózó edző, petőfivárosi vállalkozó” (az nem derült ki a Keol cikkéből, milyen szerepkörében, birkózóedzőként vagy vendéglátósként vett részt a sajtóeseményen Tihanics – hacsak nem kizárólag a szereplés miatt, esetleg éppen arra járt 🙂 ).

Képernyőfotó, Keol.hu

Tihanics aztán feltűnt a Tőrös Olga emlékversenyen, majd április 5-én a Keol.hu egy nagyobb életút interjút is közölt vele, amelyben részletezik sportban elért sikereit és vendéglátós karrierjét, sőt, még a családjáról is mesélt. Ezt a cikket aztán megosztotta Lévai Jánosné Fidesz-KDNP-s képviselő, szimpátiájáról biztosítva Tihanicsot: „Hajrá Tibor! Neked minden sikerülni fog!”

Fekete Gábor, a Fidesz-KDNP közgyűlési frakciójának vezetője is posztolta a cikket, ő kommentár nélkül:

Hasonló cikkünk:  Mutatjuk a Kecskeméten bérelt lakások utáni hozamot  

Aztán valami történt. Szerkesztőségünkhöz pár napja olyan információk jutottak el, hogy „lecserélték” Tihanics Tibort, nem ő indul a választáson.

Ezt az értesülést megerősíteni látszott, hogy a Fidesz kecskeméti szervezete által az ajánlások gyűjtésének kezdete apropóján közzétett fotón már nem Tihanics Tibor szerepel a többi kormánypárti jelölt között, hanem – a kép bal szélén – Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató helyettese, borász áll. Több forrásból úgy értesültünk, hogy nem véletlenül szerepelt a fényképen, ő lesz a Fidesz-KDNP jelöltje a 8. egyéni választókerületben Kecskeméten (itt indul egyébként a Szövetség a Hírös Városért Egyesület színeiben Király József is).

Képernyőfotó, Fidesz Kecskemét Facebook-oldala

Ezen a képen sincs már rajta Tihanics:

Április 21-én, vasárnap beszéltünk több kormánypárti politikussal is, ők is megerősítették értesüléseinket. Azt mondták, Tihanics Tibor maga jelezte a Fidesznek és Szemereyné Pataki Klaudiának, hogy mégsem kíván indulni (állításuk szerint ez még a hét elején történt). A visszalépés okát a fideszes politikusok nem kívánták a KecsUP-pal megosztani. Máshonnan mi úgy tudjuk, hogy Tihanics személye ellen információnk szerint többen is erkölcsi kifogásukat emelték, sportolók és szülők is panasszal éltek.

Az is jelzésértékű lehet, hogy Szappanos Benedek mondta már a beszédet április 16-án, kedden a Katona József halálának 194.évfordulóján tartott megemlékezésen, és feltűnik a polgármester április 20-ai, szombati posztján is (bal felső kép, a polgármester balján).

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...