fbpx

FRISS HÍREK

Betegség miatt új jelöltje lett a Szövetségnek Hetényegyházán

- Advertisement -

Az ajánlások gyűjtése előtt pár nappal közölte a Szövetség a Hírös Városért Egyesület, hogy Hetényegyházán betegsége miatt nem tudja vállalni a jelöltséget a korábban már bejelentett Károlyi Zoltán, ezért helyette Guti István nyugalmazott repülőgépvezető indul a színeikben.

Dr. Károlyi Zoltán jelen volt március 26-án a Szövetség polgármesterjelöltjének és egyéni indulóinak bemutatásán, itt – mint megírtuk – elhangzott: a 2. számú kettes választókörzetben, azaz Hetényegyházán indul, orvosként az egészségügy problémáival is szeretne foglalkozni.

Vasárnap aztán közölte a Szövetség, hogy betegség miatt nem tudja vállalni a jelöltséget, így a Hetényegyházán a Szövetség színeiben Guti István nyugalmazott repülőgépvezető indul.

Információink szerint Hetényegyházán a Fidesz-KDNP jelöltje dr. Papp Zoltán jelenlegi képviselő lesz, és úgy tudjuk, indul a képviselőségért a Hetényegyházi Városrész Szépítő Egyesület színeiben Süli Csontos Ottó is. Ő 2014-től 2019-ig a Jobbik színeiben volt képviselő a közgyűlésben (listáról került be a testületbe, miután egyéniben negyedik lett a győztes Fidesz-KDNP-s Molnár Pál, valamint a független Pálinkás János és az MSZP-s Bálint Imre mögött).

Hasonló cikkünk:  Munkáspárt, Kutyapárt, Fidesz-KDNP, Szövetség – ajánlásokat gyűjtenek a kecskeméti pártok

Süli Csontos 2019-ben aztán kilépett a Jobbikból, és a következő választáson, 2019 októberében már függetlenként indult Hetényegyházán. Ekkor a kormánypárti Papp Zoltán 1068 szavazatot szerzett (45,74 százalék), Süli Csontos Ottó 890-et (38,12 százalék), míg a Szövetség jelöltje, Fejes Ferenc 377 voksot kapott (16,15 százalék).

Úgy tudjuk, Süli Csontos Ottót megkereste a Szövetség, de ő nem kívánt a színeikben indulni, ezért lett a Szövetség jelöltje előbb Károlyi Zoltán, majd Guti István.

Fejes Ferenc a később megalakult Áramlat Alapítvány, a KecsUP kiadója felügyelőbizottságának tagja

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...