fbpx

FRISS HÍREK

Ha egy négytagú család fagyizni szeretne idén nyáron, fejenként két gombóccal számolva akár ötezer forintot is elkölthet

- Advertisement -

A rekordinfláció miatt alaposan visszafogták az emberek a költéseiket, mérhető szinten van a spórolás. Az áremelés alól a cukrászdák sem voltak kivételek, azonban az emelkedő költségeik ellenére idén nyáron várhatóan nem fognak drasztikusan árat emelni.

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke a Portfóliónak nyilatkozva elmondta, örülni kell annak, hogy a tavasz eleji jó időben szinte megrohamozták a cukrászdákat és fagylaltozókat a vendégek.

A cukrászdák többsége átállt a fix energiaáras szerződésekről a tőzsdei árakon nyugvó megállapodásokra, de emellett a víz- és a csatornadíj is emelkedett – azonban ezek ellenére sem várhatók drasztikus áremelések. Többen a tavalyi árakon indították el a 2024-es szezont, várhatóan tíz százalék körül viszik majd feljebb az áraikat.

Egy átlagos fagylaltgombóc 500-600 forintba fog kerülni, a cukrászdák pedig forgalomnövekedést is várnak attól, hogy nem növelik jelentősen az árakat.

Hasonló cikkünk:  A Spar panasszal élt az Európai Bizottságnál, Lázár megfenyegette az üzletláncot

Várhatóan a csokoládé drágulni fog, ugyanis a kakaó világpiaci ára soha nem látott csúcson van. Elefántcsontparton és Ghánában, a világ két legnagyobb kakaóbab-exportőr országában kétszámjegyű mértékben esett vissza a termelés az időjárás és a növényeket pusztító járványok miatt.

Erdélyi Balázs elmondta, hogy már az elmúlt években is duplájára emelkedett a csokoládé ára a megnövekedett előállítási és szállítási költségek miatt, a mostani tőzsdei árak miatt viszont az év második felében további áremelés lehet, így akár 50-60%-os emelkedés sem zárható ki.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A 80-as években gyártott, használt síneket építenek be a kínai szupervasútba

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Kelebián fotózta le, hogy Diósgyőrben gyártott, használt síneket és talpfákat építenek be a kínai...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...