fbpx

FRISS HÍREK

Másodszor is elnapolta a bíróság a kecskeméti kézilabdás költségvetési csalás büntetőperét

- Advertisement -

A kecskeméti KTE kézilabdaklub szakmai vezetőjének és két beosztottjának a büntetőperét tárgyalták volna április 18-án a Kecskeméti Járásbíróságon, de ismét elnapolták.

Újra el kellett halasztani az ülést, most azért, mert A. Ferenc szakmai igazgató nem jelent meg a tárgyaláson, amit dr. Galgóczi Zoltán, A. Ferenc védőügyvédje egészségügyi okokkal indokolt, és erre hivatkozva kérte, hogy egy későbbi alkalommal hallgassák meg a vádlottat. A bíró kérdésére, hogy várhatóan mikor épül fel betegségéből, a válasz az volt: hosszabb időre van szüksége, legalább két hónap a rehabilitáció.

A. Ferenc elsőrendű vádlott távollétében két társát végül nem hallgatták meg. Némi tanácskozás után, a következő tárgyalás napját június 25-ére tűzte ki a járásbíróság.

Gyerek adataival éltek vissza

A büntetőper lényege, hogy a vádhatóság szerint fiktív igazolásokkal csaltak ki tao-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál, amiről a Magyar Narancs számolt be elsőként. A kecskeméti kézilabdaklub szakmai vezetője az ügyészség szerint összességében 107 olyan utánpótláskorú fiatal adatait kezelte, illetve használta fel, akik ténylegesen sosem voltak az egyesület játékosai – ennek ellenére őket igazolt játékosként tüntették fel. A Kecskeméti Járási Ügyészség ezért 2023. október 6-án jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és többrendbeli személyes adattal visszaélés miatt vádat emelt A. Ferenc szakmai igazgató és két beosztottja, egy testnevelő tanár és az egyesületben edzőként tevékenykedő személy ellen.

Hasonló cikkünk:  A víztisztítás útját járták be a diákok a kiskanalak gyűjtőhelyén, azaz a szennyvíztelepen (galériával)

Egyszer már elhalasztották a tárgyalást

Az ügy tárgyalása március 5-én kezdődött volna a Kecskeméti Járásbíróságon, de miután az ügyész jelezte, hogy módosította a vádat, a bíró néhány perc után elnapolást jelentett be. Az indoklás szerint azért, hogy a vádlottak alaposan megismerhessék a módosított vádiratot. Megkérdeztük az ügyészséget, hogy az eredeti vádirathoz képest milyen módosításokat tettek, de a lényeg nem sokat változott, amiről részletesen ebben a cikkünkben írtunk a KecsUP-on.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...